Από τις 8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΑΛΜΑ ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων “The Art Project”, που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η 5η Εποχή, δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης καλλιτεχνών. Ένας από τους αρτιότερους θεατρικούς χώρους της Αθήνας γίνεται για 60 μέρες τόπος συνύπαρξης διαφορετικών μορφών δημιουργίας, τόπος συνάντησης και συνομιλίας  σημαντικών δημιουργών και νέων καλλιτεχνών από το κέντρο και την περιφέρεια.


Παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες, αναλόγια και εκθέσεις γεμίζουν την Κεντρική Σκηνή, τη Μικρή Σκηνή και το Φουαγιέ-βιβλιοπωλείο του θεάτρου Άλμα, σ’ έναν διάλογο τεχνών που φιλοδοξεί να αφήσει το διακριτό αποτύπωμά του στον καλλιτεχνικό χάρτη της πόλης.


Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφουν ο Θέμης Μουμουλίδης και η Ελένη Ζαραφίδου.

 

 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των παραστάσεων:

 

1 Μαρτίου, ώρα 21.00

Γιάννη Ρίτσου | «Η Σονάτα του σεληνόφωτος»

 

Σκηνοθεσία - ερμηνεία | Κωνσταντίνος  Φάμης

Πιάνο | Αναστασία Παπαθανασίου

Σχεδιασμός βίντεο: Μαρουσώ Μαρινοπούλου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ | 8€

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Φάμης ζωντανεύει τις σκέψεις μιας μοναχικής γυναίκας έτσι όπως παρουσιάζονται στο έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» υπό τους ήχους μουσικής των Μπετόβεν, Σατί, Χατζιδάκι, Μικρούτσικού και Πλάτωνος που ερμηνεύει στο πιάνο η πιανίστα Αναστασία Παπαθανασίου.

 

Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 21.00

Κώστας Θωμαΐδης | Βασίλης Τσιτσάνης «Ό,τι κι αν πώ δεν σε ξεχνώ…»

 

Τραγούδι: Κώστας Θωμαΐδης

Συμμετέχει η Ευτυχία Μητρίτσα

Kιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου

Μπουζούκι: Νίκος Κατσίκης

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 13€
Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου ΆΛΜΑ


Ο Κώστας Θωμαΐδης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ερμηνευτές συναντά με τον δικό του μοναδικό τρόπο, στη σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ, τον μεγαλύτερο έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Μια συνάντηση μοναδικής ευαισθησίας, με οδηγό τα ανεπανάληπτα τραγούδια του Τσιτσάνη. Ένα μουσικό σύνολο υπό την διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη μας προτείνει μια διαφορετική ακρόαση αγαπημένων τραγουδιών. Μια μοναδική μουσική εμπειρία, για…συλλέκτες μόνο…!

 

Τετάρτη 13, 20, 27 Μαρτίου, ώρα 21.00 - Σάββατο 23, 30 Μαρτίου, ώρα 18.00

Μαριάννα Πολυχρονίδη - Commedia d’ Amore

 

Ερμηνεία: Μαριάννα Πολυχρονίδη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμης Μουμουλίδης

Κείμενο: Θέμης Μουμουλίδης – Δημήτρης Αποστόλου

Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σινογιάννης

Τσέλο: Αναστάσης Μισυρλής

Τιμές εισιτηρίων: 13€ | 10€, Προπώληση viva.gr

 

Τι μεσολαβεί ανάμεσα στο μαζί και στο χώρια; Ποιος μπερδεύει το μυαλό μας; Πόσο κοντά είναι ο θυμός και η αγάπη;

Μια γυναικεία φιγούρα εισβάλλει στο χώρο, βήματα γρήγορα, βιαστικά, φωνές… βρισιές, σκέψεις ανακατεμένες, λέξεις σκόρπιες προσωπικά αντικείμενα, γνωστές μελωδίες, ιστορίες από τα παλιά, ανώνυμες ιστορίες ερωτικής τρέλας, συμβουλές καρδιολόγων και αγαπημένα τραγούδια, καινούριες ιστορίες, και… ένας αποδέκτης… που όμως, δεν είναι εκεί… για να την ακούσει… προσωρινά, τουλάχιστον. Δε θα σταματήσει να ψηλαφεί συρτάρια και μνήμες για να φέρει στο φως πολύτιμα, γνωστά και άγνωστα, σπαράγματα ερωτικής ζωής. Να βρει τις απαντήσεις, που ψάχνει.

Μια ανελέητη αυτοσαρκαστική κωμωδία ντυμένη με τραγούδια αγάπης. Η Μαριάννα Πολυχρονίδη σε ένα ολοκαίνουριο θεατρικό μιούζικαλ.

 

22 & 29 Μαρτίου, 5 Απριλίου | Ώρα 21:00

Απόστολος Ρίζος - Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο

 

Θοδωρής Κουέλης – Κοντραμπάσο, bass effects, ηλεκτρικό μπάσο, τζουράς

Γιώργος Μουχτάρης – Κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops

Απόστολος Ρίζος – Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουράς

Τιμές εισιτηρίων: 13€ | 10€, Προπώληση viva.gr

 

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.

Τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ το δωμάτιο, αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του, με τη συμμετοχή κάθε φορά και μιας εκλεκτής ερμηνεύτριας.

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό “αφιέρωμα”, με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει, αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση.

Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

 

Θέατρο ΑΛΜΑ, Ακομινάτου 15, Αθήνα, Τ. 210 5220100