Η Beth Gibbons είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ερμηνεύτριες της – ας πούμε ροκ – σκηνής. Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε από τα άλμπουμ των Portishead, με τελευταίο το “Third” που κυκλοφόρησε το 2008. Από το 2002 που κυκλοφόρησε και ένα προσωπικό άλμπουμ ακολουθεί παράλληλα και τη δική της πορεία εκτός συγκροτήματος και δεν σταματάει να μας εκπλήσσει παρόλο που τα τελευταία χρόνια κινείται περισσότερο στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής.

 

Αυτή τη φορά ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ σε συνεργασία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνικής Ραδιοφωνίας.

 

Beth GibbonsΤο έργο που θα εκδοθεί γράφτηκε το 1976 από τον Henryk Górecki [Συμφωνία αριθ. 3 (Symphony of Sorrowful Songs)] και παρουσιάστηκε ζωντανά σε συναυλία στην Βαρσοβία το 2014.

 

Αυτό που δήλωσε η ίδια είναι ότι είτε τραγουδάει ένα από τα δικά της κομμάτια, είτε ένα συμφωνικό έργο, ο στόχος της είναι η μετάδοση του συναισθήματος από τον καλλιτέχνη προς το κοινό. Το οπτικοακουστικό υλικό από τη συναυλία θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο άλμπουμ, επισκεφθείτε το site της Beth Gibbons http://bethgibbons.net/

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.