Η στιχουργός Αγαθή Δημητρούκα, ο τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης και ο ιστορικός της μουσικής και μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης (συνεργάτης και του Musicpaper.gr) διδάσκουν στα σεμινάρια της Ανοιχτής Τέχνης! Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία έχουν όσοι αγαπάνε το ελληνικό τραγούδι, να μαθητεύσουν δίπλα σε ανθρώπους της μουσικής και του τραγουδιού που συνδυάζουν το ταλέντο και την αξιοσύνη με το ήθος, πράγματα δυσεύρετα σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Η Αγαθή Δημητρούκα και ο Βασίλης Γισδάκης συνεργάστηκαν και οι δυό στο ξεκίνημά τους με τον Μάνο Χατιζιδάκι, και ακολούθησαν συνεργασίες τους με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές. Η Δημητρούκα, σύντροφος ζωής του Νίκου Γκάτσου, είχε την χαρά να δει μελοποιημένους τους πρώτους της στίχους από τον Χατζιδάκι, κι ο Βασίλης Γισδάκης να κάνει τα πρώτα βήματα στο τραγούδι, με την καθοδήγηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

 

Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, γνώστης της παγκόσμιας μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού όσο λίγοι, κρατούσε επί χρόνια την στήλη της μουσικοκριτικής στην Ελευθεροτυπία, και ακούει τη μουσική… αλλιώς! Όπως θα ενθουσίαζε τους περισσότερους από μας.

 

Αγαθή Δημητρούκα: Στιχουργική

 

Βασίλης Γισδάκης: Θεατρικό τραγούδι

 

Γιώργος Μονεμβασίτης: Η κλασική μουσική... αλλιώς

 

 


Πληροφορίες και εγγραφές:

Ανοιχτή Τέχνη, Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα. 210 32 27 188

 info@anoixtitexni.gr 

www.anoixtitexni.gr

 Γραμματεία: 12:00 - 21:00 καθημερινώς, Σάββατο: 12:00 - 16:00