Με τον Γιώργο Καζαντζή μας συνδέουν πολλά. Αρχίζοντας από τη μαγική Θεσσαλονίκη του '80 και φτάνοντας μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε και τις κοινές μας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, μαζί με την Κορίνα Λεγάκη και με τις τιμητικές συμμετοχές του Βασίλη Λέκκα και του Απόστολου Ρίζου σε πολλές από αυτές.

 

 

Την Δευτέρα στο Passport Κεραμεικός Upstairs ολοκληρώνουμε τις αθηναϊκές μας εμφανίσεις. Μέχρι τώρα μας τίμησαν με την συμμετοχή τους οι εξαιρετικοί συνάδελφοι - τραγουδοποιοί και ερμηνευτές Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος και Ανδριάνα Μπάμπαλη. Στις 18 Δεκεμβρίου λοιπόν θα είναι μαζί μας η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Λιζέττα Καλημέρη, ο Κώστας Λειβαδάς. Και δυο γυναίκες λαμπερές του θέατρου μας - η Αθηνά Μαξίμου και η Λένα Παπαληγούρα. Σταθερά η Κορίνα Λεγάκη, εμείς οι Γιώργηδες στα πιάνα μας, ο Βαγγέλης Κοντόπουλος στο μπάσο του, ο Παναγιώτης Τσεβάς στο ακορντεόν, ο Παναγιώτης Πετρονικολός στην κονσόλα του ήχου.

 

Θα διαβάσουμε ποιήματα, θα τραγουδήσουμε και θα παίξουμε μουσική. Θα παρουσιάσουμε κι ανέκδοτο υλικό. Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή σκέφτομαι πως κάπου εκεί κάτω, στο σκοτάδι, με περιμένει ο Ακροατής. Ο ένας. Ο ιδανικός. Αυτός για τον οποίο παίζω. Αυτός που αναζητώ όλη μου τη ζωή. Ο Ακροατής ο ένας που είναι Όλοι.

Σκέφτομαι ακόμα πως είναι καλό να παίζουν μουσική «ζωντανά» οι συνθέτες. Παλιότερα αυτό συνέβαινε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Σιγά-σιγά υποχώρησε. Δεν είναι καλό να…εξαφανιστεί. Όλη η παρέα του Τραγουδιού έχει μερίδιο στη σκηνή - κι οι στιχουργοί, γιατί όχι; Την επόμενη φορά θα ανεβάσω έναν τους στο... πατάρι. Όχι μόνο τα λόγια τους αλλά κι οι άνθρωποι που τα γεννούν!

 

Ευχαριστώ το MusicPaper για την φιλοξενία και σας καλούμε στην παράσταση μας την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ώρα 21:30, στο Passport Κεραμεικού.

 

Γιώργος Ανδρέου