Ο Κώστας Τσίρκας και η Μυρτώ Βασιλείου θα ξαναβρεθούν μαζί και αυτόν τον χειμένα. Με αφορμή τη συνάντησή τους μας λένε δύο λόγια για το πως βρέθηκε ο ένας στο δρόμο του άλλου και τι θα δούμε στην επί σκηνής συνεργασία τους.

 

 

“Μαζί το Χειμώνα” ξανά, για δεύτερο χειμώνα. Στο Σταυρό του Νότου, στις 29 Νοεμβρίου κάνει στάση αυτή η πορεία που ξεκίνησε ένα φθινοπωρινό απόγευμα, μερικούς χειμώνες πριν, στην Καλλιθέα. Τότε που η Νατάσσα Μποφίλιου, λειτουργώντας ως “προξενήτρα”, μας έφερε σε επαφή με στόχο να ενωθούν τα τραγούδια μας και οι φωνές μας. Μπροστά μας δεν ανοίγεται κάποιος συγκεκριμένος δρόμος, αλλά εμείς ξεκινάμε να τον περπατήσουμε. Τον διαμορφώνουμε και μας διαμορφώνει. Βλέποντας και κάνοντας. Με βασικό στοιχείο το “μαζί”.

 

Το προξενιό μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία, και είχε ως αποτέλεσμα τον δίσκο που κυκλοφόρησε λίγο καιρό αργότερα από τη Feelgood. Συνοδοιπόροι σε αυτό το δρόμο, πολλοί και καλοί. Ο Ηλίας Βαμβακούσης ως ενορχηστρωτής και παραγωγός “ντύνει” τη μουσική μας με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος μας χαρίζει τρία τραγούδια, ενώ από ένα η Αργυρώ Βοντζαλίδου και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος. Μουσικοί, φωτογράφοι, ηχολήπτες, όλοι βοηθούν στο να πραγματώσουμε την εικόνα που σιγά σιγά έχει σχηματιστεί στο μυαλό μας. Στο τέλος, ένας δίσκος “μαζί”.

 

Συνήθως όταν μας ζητάνε να μιλήσουμε για αυτό που κάνουμε, βρίσκουμε τους εαυτούς μας τόσο χαμένους μέσα στις λεπτομέρειες, ώστε στο τέλος αδυνατούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να δώσουμε μια σαφή και συνοπτική απάντηση. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που αποτελεί μέρος μια πορείας που συνεχίζεται ακόμα. Τι κρατάει ο καθένας από έναν δρόμο, τι τον σημαδεύει; Στιγμές που φτιάξαμε μαζί, στιγμές που αγαπάμε, στιγμές που θέλαμε να έχουμε σε μια συναυλία, στιγμές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας ενώνουν. Και οι στιγμές γίνονται τραγούδια, και τα τραγούδια μπαίνουν σε μια σειρά, και γίνονται πάλι ο δρόμος που περπατήσαμε. Ελάτε μαζί μας.

 

Κώστας Τσίρκας | Μυρτώ Βασιλείου