Είμαστε πλήρη ντάξει... Μια παρέα τεσσάρων μουσικών με πολλούς φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές που αρέσκεται να ακούει και να αναπαράγει την παραδοσιακή και τη λαϊκή μουσική με κέντρο δράσης τη Θεσσαλονίκη. Πριν από χρόνια αρχίσαμε να γυρνάμε στα στέκια της πόλης, αργότερα και άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε ανθρώπους, ακούμε ιστορίες, γράφουμε τραγούδια.

 

Οι φίλοι μας υποστηρίζουν αυτές τις παρουσιάσεις, μας φωτογραφίζουν, μας σκιτσάρουν, φτιάχνουν video, μας ηχογραφούν, φιλοτεχνούν τα artwork που κοσμούν τις εκδόσεις μας, μας παροτρύνουν και μας εμψυχώνουν. Φιλοξενούν αυτή τη δραστηριότητα στις εκπομπές τους στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κάνοντας έτσι ακόμα πιο γνωστό το υλικό μας, πράγμα που μας βοηθάει να αμβλύνουμε την δραστηριότητά μας.

 

Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τη λαϊκή μουσική και το ρεμπέτικο, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα μουσειακό είδος απαρχαιωμένης αισθητικής, αλλά για ένα σύγχρονο άκουσμα ισχυρής δυναμικής με εξαιρετικές προοπτικές σε εκφραστικό και δημιουργικό επίπεδο. Κάτω από αυτό το πλαίσιο στις αρχές του 2017 προετοιμάσαμε και διαμορφώσαμε την μουσική παράσταση “πλήρη ντάξει - le rebetiko aujourd'hui ” με τραγούδια παλιά, αλλά και δικά μας, και κεντρικό θεματικό άξονα την κοινωνική πραγματικότητα (ανθρωπινές σχέσεις, εργασία, κοινωνικό αποκλεισμό, μετανάστευση, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση).

 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση έγινε στο διεθνές φεστιβάλ των Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη και μετά ταξίδεψε σε Βέλγιο και Ολλανδία. Εν συνεχεία σε πόλεις της Ελλάδας, στο φεστιβάλ Φέγγαρος στην Κύπρο και στο φεστιβάλ Βοτανικού “ Κάτω από τις γραμμές “ τον περασμένο Σεπτέμβρη, κλείνοντας έτσι ένα ετήσιο κύκλο. Μετά από τα τρία album που έχουμε εκδώσει και το πλήθος παρουσιάσεων που έχουμε υλοποιήσει, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου προετοιμάζουμε νέο υλικό προς ηχογράφηση αλλά και ωραία ταξίδια αποδεχόμενοι εξαιρετικά τιμητικές προσκλήσεις για συναυλίες από φεστιβάλ στην Αυστραλία και την Μεγάλη Βρετανία.

 

Η αρχή θα γίνει στο “ Σταυρό του νότου +(plus) ” την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε την μουσική μας με το αγαπητό κοινό της Αθήνας. Ανυπομονούμε για αυτήν την εμφάνισή μας και προσκαλούμε όσους αγαπούν τη λαϊκή μουσική, να υποστηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την βραδιά... καλώς να ορίσετε.