Να μιλήσω για τον εαυτό μου και τον δίσκο μου... Να με θάψω ή να με εκθειάσω; Να είμαι υποκειμενικός ως προς το αντικείμενό μου ή αντικειμενικός με το υποκείμενο μου; Θα τα πω όπως μου βγαίνουν και μετά άμα είναι γράφω και μια αυτοκριτική των όσων είπα. Είμαι 30 χρονών, γέννημα θρέμμα Αθηναίος. Ξεκίνησα μαθήματα μουσικής στα 7 μου, έπειτα από παρότρυνση των γονιών μου και μέχρι και σήμερα, διαβάζω 2 ώρες μουσική κάθε μέρα. Φέτος, ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην σύνθεση στο Ιόνιο Μουσικό Πανεπιστήμιο.

 

Μετά από ένα πέρασμα από το Φυσικό Αθήνας κατέληξα στο  "Τμήμα Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία" της Πάτρας απ' όπου και αποφοίτησα. Δεν ξέρω γιατί..  Αγαπάω όμως πολύ τα παιδιά, έχω και ένα δικό μου και περιμένω και δεύτερο.

 

Από τα 18 μου κάνω μαθήματα μουσικής σε παιδιά και ενήλικους. Δεν έχω βαρεθεί ούτε για μια στιγμή, ακόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις.

 

Το 2010 γνωρίζομαι μέσο Myspace με τον Νίκο Ζούδιαρη και μετά από συζητήσεις, καταλήγουμε στο να είναι ο παραγωγός του πρώτου μου δίσκου. "Σε τόπους που δεν ξέρω" ο τίτλος. Συνοδοιπόροι μου ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Κρασοπούλου.  Εκδόθηκε ως βιβλίο-cd το 2012 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Το τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το "Ακατοίκητο νησί".

 

Και φτάνουμε σιγά σιγά στο σήμερα και στις "Αποστάσεις", τον δεύτερο δίσκο μου. Αυτή τη φορά όχι πολυσυλλεκτικός, αλλά με μία βασική ερμηνεύτρια, την νεαρή και πολύ ταλαντούχα Μαρία Κρασοπούλου. Στο στιχουργικό κομμάτι η Αυγή Βυθούλκα,  η Μαρία με δύο τραγούδια και σ’ ένα τραγούδι ο συνήθης ύποπτος Πόλυς Κυριάκου. Στον δίσκο συμμετέχει ο σε όλους αγαπητός Κώστας Μακεδόνας, σε μια πολύ δυνατή ερμηνεία - ντουέτο με την Μαρία, στο τραγούδι "'Ο,τι αγάπησες δεν είναι πια εκεί", σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου.

 

Οι "Αποστάσεις" περιλαμβάνουν 10 τραγούδια, αυτόνομες ιστορίες, με έντονο το στοιχείο του ανεκπλήρωτου έρωτα - κυρίως από την πλευρά της γυναίκας-  αλλά και κοινωνικοπολιτικά τραγούδια (Νέοι κανόνες, Αριστερόστροφα- Δεξιόστροφα) με σαφείς δόσεις (αυτο)σαρκασμού. Μάλιστα το ποίημα της Βυθούλκα "Αριστερόστροφα - Δεξιόστροφα", το ερμηνεύω εγώ ο ίδιος πιάνο - φωνή, ως επίλογο του δίσκου.

 

Αρμονικά κινούμαι πάνω-κάτω στα ίδια μονοπάτια με το "Σε τόπους που δεν ξέρω", αλλά ενορχηστρωτικά υπήρξα πιο τολμηρός, προσπαθώντας μέσα σ’ έναν δίσκο να χωρέσω τους παραδοσιακούς ήχους της κρητικής  λύρας και της γκάιντας, με τον κλασικό ήχο ενός κουαρτέτου εγχόρδων και ξύλινων και χάλκινων πνευστών.  

 

Κλείνοντας την παρουσίαση θα ήθελα να αναφέρω κάποιους από τους μουσικούς του δίσκου, οι οποίοι κατά γενική ομολογία είναι από τους καλύτερους που έχουμε: Μανώλης Καραντίνης, Πάρις Περυσινάκης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Άκης Τουρκογιώργης, Γιώργος Κοντραφούρης, Ηρακλής Βαβάτσικας, Πάνος Τόλιος κ.α.

 

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία "Μικρός Ήρως" του Άγγελου Σφακιανάκη.

 

Υ.Γ. Τα είπα καλά, αλλά θα μπορούσα και καλύτερα. Ίσως την επόμενη φορά...