Όπως παίρνεις τα μάτια του πατέρα σου , τη μύτη της γιαγιάς σου  και η σκούφια σου κρατάει απ την άλλη άκρη της γης, έτσι είναι φτιαγμένο και το DNA της Σούλης Ανατολή. Η συνεργασία μου με τον Φοίβο Δεληβοριά υπήρξε καθοριστική ως προς τα γονιδια. Μαζί ακούγαμε Άκη Πάνου και Ρίτα Σακελλαρίου και μετά τα καλύτερα του Leonard Cohen, της Beyonce και της Amy Winehouse.

 


γράφει η Ρένα Μόρφη


 

Με τους Imam Baildi συλλέγουμε -μεταξύ άλλων - τα άπαντα του Ismael Rivera και του Kendrick Lamar,  μουσικές  που δεν έχουν καμία σύνδεση η συνοχή μεταξύ τους. Όλα όμως συνέβαλαν στο να γεννηθεί μια ιδέα για ένα άλμπουμ που θα αντιπροσώπευε ακριβώς αυτόν τον πολυσχιδή μουσικό χαρακτήρα. Από μια εικόνα , ένα άκουσμα η απλά μια εντύπωση.

Τα τραγουδια υπογράφουν κατά κύριο λόγο δύο τραγουδοποιοί: ο Δημήτρης Μπαλογιάννης, που με τις μελωδίες και τις ατμόσφαιρές του έδωσε το "κλειδί" στο δίσκο  και ο Φοίβος Δεληβοριάς (για πρώτη φορά σε ρόλο συνθέτη-στιχουργού) που προσφέρθηκε να τον ξεκλειδώσει.

 


Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, βασικός συντελεστής με το μοναδικό παίξιμο  στην ηλεκτρική κιθάρα προσφέρει κι αυτός ένα τραγούδι, ενώ ο Ορέστης Μπενέκας στη φαρφίσα με τον Καρλος Μενέντεζ στα λάτιν κρουστά δινουν το δικό τους στίγμα.

Η Σούλη Ανατολή, η ζαργάνα του Παγασητικού, ξεπήδησε από τη γυάλα του αστικού μύθου και έγινε δίσκος ,ταξιδεύοντας μπρος και πίσω στο κλασσικό λαϊκό τραγούδι. Ένα άλμπουμ βαθειά επηρεασμένο από το "Αιγάλεω city" και την Καραϊβική.


Bachata και καρσιλαμας,  Rumba-Cha και Τσιφτετελι κανουν τη Σουλη πανεποχική και πανταχού παρούσα.Οσα ταξίδια ονειρευτηκε ,σε τόπους και εποχές , τα τραγουδά σ αυτο το άλμπουμ ανακατευοντας ολα τα μουσικά της πρότυπα αλλά και  όλες τις πλευρές της αγάπης.


Επτά καινουρια τραγουδια και τρεις ιδιαίτερες διασκευές, κανουν την Σουλη αξια του επώνυμου της, ενώ η όλη παραγωγή φέρει την έντονη υπογραφή των Imam Baildi.