«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…», «Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά..» «Για να είναι πάντα ίδια αλλάζουν όλα….» έτσι λένε τα τραγούδια! Ο χρόνος κυλάει, η ψυχή όμως αλλάζει; Μάλλον όχι... Πέντε χρόνια μετά και θέλω πάλι να επικοινωνήσω με τον κόσμο μέσω αυτής της παράστασης.

Στη δική μου καρδιά θα μιλάει πάντα.

 

Επειδή είναι το πρώτο, εντελώς δικό μου βήμα όπου ένιωσα ότι η ψυχή μου απογυμνώθηκε και «χαρίστηκε» μέσω των τραγουδιών.
Επειδή το ρεπερτόριό της είναι τόσο ιδιαίτερο.
Επειδή έχει αλήθεια και η αλήθεια είναι λυτρωτική.
Επειδή την έφτιαξα μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη, έναν άνθρωπο που με ξέρει καλά.
Επειδή νιώθω πως τώρα έχω να δώσω ακόμα περισσότερα πράγματα στην παράσταση αυτη και να παρουσιάσω τη σημερινή «Γυναίκα Τριαντάφυλλο»!
Ή επειδή απλώς και μόνο, στο τέλος πάντα κάνω αυτό που έχω στο μυαλό μου, χωρίς να σκεφτώ τίποτα άλλο.

 

Ο πρώτος μου δίσκος ήταν η ζωντανή ηχογράφηση αυτής της παράστασης, κάτι εντελώς ασύμβατο με ό,τι συνηθίζεται ως δισκογραφικό ντεμπούτο ενός καλλιτέχνη. Ήταν μια ανάγκη μου ουσιαστική όπως και ο δεύτερος, το «Λευκό Χαρτί».

 

Έτσι και τώρα αισθάνομαι πως αυτό έχω ανάγκη. Άλλωστε πόσες φορές δεν παίξαμε ξανά και ξανά μ’ ένα παιχνίδι, δεν συναρμολογήσαμε το ίδιο πάζλ, δεν ακούσαμε τραγούδια που μας αρέσουν, δεν διαβάσαμε βιβλία αγαπημένα; Κάθε φορά τα συναισθήματα και τα όσα καταλαβαίναμε από τις άλλες «αναγνώσεις» ήταν διαφορετικά…

 

Γιατί λοιπόν μια παράσταση που αγαπήθηκε να έχει ημερομηνία λήξης; Ο χρόνος άλλωστε είναι κάτι τόσο σχετικό... και η Τέχνη όπως έχει πει ο Ρίλκε είναι «μια παιδική ηλικία».

 

Και για μένα το «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» αυτό θέλω να είναι… η επιστροφή μου στα πρώτα βήματα... Και ίσως, κάθε τόσο, να «επιστρέφω» σ’ αυτή την παράσταση, ακριβώς επειδή είναι ένας πολύ προσωπικός, εξομολογητικός μουσικός μονόλογος…

 

Δεν ξέρω αν μ’ έχουν επηρεάσει τα πρόσφατα γενέθλια μου αλλά αισθάνομαι ότι θα παραμείνω νέα -ένα εν δυνάμει τριαντάφυλλο- μόνο τραγουδώντας… μέχρι το τέλος.

 

Άλλωστε όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα τριαντάφυλλα είναι πάντα όμορφα...

 


* Η Παράσταση Γυναίκα Τριαντάφυλλο ανεβαίνει ξανά για δύο ακόμα ημέρες. Την Παρασκευή 6 & 13 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης