Γεια χαρά, είμαι ο Μιχάλης Τσακίρης… είμαι τραγουδοποιός και μουσικοτεχνολόγος. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα μου δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο" Η Τύχη Του Ντόναλντ"…τίτλος αρκετά αντιφατικός αφού είναι σε όλους γνωστή η γκαντεμιά του προσωπικού μου παιδικού ήρωα.Όμως υπάρχει κάποια βάση σε όλο αυτό.Ο Ντόναλντ ήταν σε κάτι τυχερός κι αυτό είναι που περιγράφω στο ομότιτλο τραγούδι του CD.

Το CD αυτό περιέχει 7 βιωματικά τραγούδια σε δικούς μου στίχους και μουσική .Η παραγωγή έγινε επίσης από εμένα και τον Χρήστο Μάτη και την επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο Θάνος Παπαδέλλης.

Τα τραγούδια αυτής της δουλειάς γράφτηκαν σε διαφορετικές περιόδους της ζωής μου.Πάντρεψα δηλαδή κάποια παλιότερα τραγούδια με κάποια καινούργια…όλα είναι αληθινές ιστορίες που αφορούν εμένα ή κοντινούς μου ανθρώπους.Είναι μια δουλειά που η παραγωγή της άργησε πολύ να ολοκληρωθεί για πολλους και διάφορους λόγους… τόσο που σχεδόν αρχίσαμε να γινόμαστε προληπτικοί και πολλές φορές χαριτολογώντας με τους συνεργάτες μου αναρωτηθήκαμε μήπως η γκαντεμιά του Ντόναλντ έφτασε μέχρι το studio.

Όμως τέλος καλό όλα καλά…και το εννοώ αυτό γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που αρχικά είχα στο μυαλό μου για αυτό το CD κι από πλευράς ήχου αλλά και ενορχήστρωσης και παραγωγής.Από κάποιους έχω ακούσει ότι ίσως η δουλειά αυτή να είναι κάπως "ρετρό" για τις μέρες μας…πολύ πιθανό να είναι αλλά τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν μπορούσα να τα φανταστώ διαφορετικά.

Από την αρχή το ζητούμενο δεν ήταν το πως να κάνουμε κάποιο τραγούδι χιτ, αλλά το πως να εστιάσουμε στο εσωτερικό του κάθε τραγουδιού ώστε να παρουσιαστεί πότε με το χιούμορ, πότε με την ευαισθησία και πότε με την δυναμική αυτό που πραγματικά πρεσβεύει το κάθε τραγούδι αυτής της δουλειάς.

Το CD κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες επίσημα από την FM Records και μπορείτε να το βρείτε στα PUBLIC, στον ΙΑΝΟ καθώς στο διαδύκτιο από την σελίδα της FM Records αλλά και σε όλα τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία όπως itunes, amazon κτλ.

 

 

 

* Την Κυριακή 19 Μαίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του CD στο Polis Art Cafe όπου θα ακολουθήσει κι ένα μικρό live.Θα είναι χαρά μου να σας δω από κοντά και να ακούσετε ζωντανά ποια ακριβώς ήταν τελικά ¨Η Τύχη Του Ντόναλντ".