«Χειρολαβές» …είναι ο τίτλος της νέας μας δισκογραφικής δουλειάς, αλλά και της παράστασης μας. Συντελεστές η Λίνα Νικολακοπούλου στους στίχους, η Δάφνη Αλεξανδρή στις μουσικές αλλά και στις ενορχηστρώσεις κι εγώ που έχω τη χαρά, να είμαι η ερμηνεύτρια των 18 αυτών τραγουδιών, που πρώτα τα αγάπησα και μετά τα τραγούδησα, στο στούντιο και στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν από την Λίνα Νικολακοπούλου, με την οποία έχουμε μια μακρόχρονη φιλία και εμπιστοσύνη. Εκείνη μου σύστησε την Δάφνη Αλεξανδρή, όταν την έφερε να δει τις παραστάσεις μας με τη Σπείρα Σπείρα, ομάδα με την οποία είχα τη χαρά της συνεργασίας, επί επταετία, με καπετάνιο τον Σταμάτη Κραουνάκη.

 

Η Δάφνη Αλεξανδρή είναι για μένα, μια σημαντική μελωδός, που τα τραγούδια της έχουν δύναμη και τρυφερότητα μαζί... μου δημιουργούν ανάταση. Γράφει αρκετά χρόνια μουσική και κυρίως έχει επενδύσει με τις μουσικές της θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, ωστόσο έχει μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και με τις «χειρολαβές», είναι η πρώτη φορά που συστήνεται από την Λίνα

Νικολακοπούλου στο ευρύτερο ακροατήριο, με μια ολοκληρωμένη δουλειά της 18 τραγουδιων. Για την ακρίβεια 17, μια και ένα τραγούδι στο δίσκο είναι σε μουσική της Λίνας, το «πες μου».

Το 2010 έκανα μια πιο προσωπική παράσταση, με τίτλο

«απ΄ τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό». Εκεί ήρθαν επίσης σαν ακροάτριες και με άκουσαν σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια γαλλικά, αργεντίνικα, τούρκικα, fado, Brazilian, blues… μετά ακολούθησε η παράσταση «55» με τον Κραουνάκη, και μετά μου πρότειναν αυτή την συνεργασία…

Περάσαμε μαζί δύο χρόνια, ακρόασης, παρέας, δοκιμαστικών ηχογραφήσεων, μέχρι να καταλήξουμε τελικά, σ’ αυτό το υλικό που έχετε στα χέρια σας. Τον τίτλο τον διάλεξε η Λίνα από το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Η Λίνα είναι ένας άνθρωπος, που κυκλοφορεί καθημερινά με τα λεωφορεία και το μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Η χειρολαβή του λεωφορείου κουβαλά πολλούς κόπους ανθρώπων, τις σκέψεις τους, τα όνειρα, την μοναξιά, την ελπίδα τους, την ησυχία ότι θα πιαστούν από κάπου, η ζωή είναι άγριο λεωφορείο, τρέχει πολύ γρήγορα… πολλές φορές δε προλαβαίνουμε να χαρούμε το τοπίο.

 

Εύχομαι τα τραγούδια μας να γίνουν οι χειρολαβές των ακροατών .

Μέχρι στιγμής έχουμε τη χαρά ο κόσμος να έχει αγαπήσει τα τραγούδια μας, και να αναζητά το CDμας, στα PUBLICόπου γίνεται η διάθεση τους… με πρωταγωνιστή βέβαια το … «αν δε σε βρουν χαράματα», που αγαπήθηκε ακαριαία.

Τις επόμενες 2 Παρασκευές, θα βρεθούμε με την παράσταση μας, σ έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας, την ταράτσα της στοάς του βιβλίου και στον στεγασμένο της χώρο, το PolisArt, θα παίξουμε ένα δίωρο πρόγραμμα, που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου και συνδυάζει τα τραγούδια, με προβολή οπτικού υλικού που σκηνοθέτησε ο Κώστας Αυγέρης, με θέμα τη καθημερινότητα της πόλης μας. Στη παρέα μας, θα είναι ο τραγουδοποιός και ιδιαίτερος ερμηνευτής, Απόστολος Ρίζος με τον οποίο μας ενώνει,

ένας κοινός κώδικας αισθητικής και οι ταιριαστές φωνές μας .

Σας περιμένουμε, να τραγουδήσουμε παρέα και για δύο ώρες

να ξεχαστούμε με τραγούδια και εικόνες .

 

Πληροφορίες:

Δύο ώρες, ακούγονται γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια της στιχουργού (καινούργια και παλιά), αλλά και άλλων δημιουργών της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας. Η ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού από το κέντρο της πόλης στην οθόνη, τονίζει το ιδιαίτερο ύφος αυτής της παράστασης.

 

Παίζουν οι μουσικοί

Κώστας Νικολόπουλος κιθάρες και επιμέλεια

Γιάννης Τσόλκας πιάνο - πιανίκα

Γιάννης Πολυχρονάκης κοντραμπάσσο

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση Λίνα Νικολακοπούλου

 

* POLISART/ Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο στοάς βιβλίου | Είσοδος και από στοά Πεσμαζόγλου τηλ.210 3249588

* Το CD πωλείται αποκλειστικά από όλα τα καταστήματα PUBLIC και το www.public.gr