Με αφορμή τη συναυλία του στις 19 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, συζήτσαμε από τον Αλέξανδρο Κτιστάκη να μας γράψει δύο λόγια:

 

"Ονομάζομαι Αλέξανδρος Κτιστάκης. Ασχολούμαι με τη μουσική. Η αυτό θέλω να πιστεύω. Αγάπησα τη μουσική και τα τραγούδια μέσα από το θέατρο σκιών. Με ενθουσιάζε πάντα η είσοδος του Καραγκιόζη στον μπερντέ. Και τα χρώματα. Και τα λαμπάκια που φώτιζαν το σεντόνι. Η συνοδεία της μουσικής και τα χαρούμενα επιφωνήματα των ηρώων και των θεατών ήταν εκεί σαν ένα σινιάλο, για να αρχίσει η γιορτή. Το κατάλαβα αρκετά μεγάλος πως από εκεί ξεκινάνε τα όνειρα. Από τις πιο δυνατές μνήμες της παιδικής ηλικίας. 

 

Σχεδόν δεν έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα στη μουσική. Αυτό τον καιρό ηχογραφώ τον πρώτο μου δίσκο. Δεν ξέρω πως κατέληξα να γράφω τραγούδια, ούτε γιατί τραγουδάω και ίσως δεν χρειάζεται να το μάθω. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και αυτό μου αρκεί. Από εκείνη την Πρωτομαγιά του 2000 που άκουσα το “Τσιγάρο Ατέλειωτο” του Σωκράτη η ζωή έγινε πιο όμορφη. Κι ας έβρεξε στο τέλος. Αργότερα ήρθε από σπόντα και η “Ουρά Του Αλόγου”. Έτσι πορευτήκαμε μαζί με τον Θανάση για 6 χρόνια. Τώρα νομίζω μπορώ να αφήσω το χέρι τους και να περπατήσω. Σας ευχαριστώ για όλα.

 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μετά από ενάμιση χρόνο σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε ξανά. Καλή λευτεριά."