Ο Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης παρουσιάζουν ένα χρονολόγιο για το νέο τους δίσκο "Ρεμπώτικα" και παίρνουν τα πράγματα από την αρχή. Από την ιδέα του δίσκου που ξεκίνησ τον Ιούλιο του 2015, ως την πρόσφατη παρουσίασή του. Ιούλιος 2015
Στο εξοχικό μας, στο Λέντα, στη Νότια Κρήτη, σε μια πρόβα για την παράσταση που ετοιμάζαμε εκείνο το Καλοκαίρι κι ενώ προσπαθούσαμε να δούμε πού χωράνε, στο πρόγραμμα μας, οι επιστολές του Ρεμπώ και πού δύο ρεμπέτικα, προέκυψαν δυο Ρεμπώτικα τα “Λόγια ανταλλάξαμε βαριά” και  “Μας χώρισαν οι θάλασσες”. Το “Λόγια ανταλλάξαμε βαριά” είναι εκείνο που ολοκληρώνει την αφήγηση της ιστορίας των Ρεμπώτικων, ενώ το “Μας χώρισαν οι θάλασσες” επικυρώνει τον χωρισμό τους.

Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν δημιουργήθηκε η ανάγκη, να αφηγηθούμε την σχέση αυτών των ποιητών μέσα από ρεμπέτικα τραγούδια. Τα επόμενα χρόνια θα περάσουν με τον Παντελή να διαβάζει τη βιογραφία του Ρεμπώ, τις επιστολές του και τα ποιήματα του και να αναζητά τα κατάλληλα ρεμπέτικα που θα μπορέσουν  να ταιριάξουν απόλυτα στην αφήγηση της ιστορίας μας.

Νοέμβρης 2015
Εκείνη την περίοδο μέναμε σε ένα ρετιρέ στην Μπενάκη στα Εξάρχεια και σχεδόν κάθε βράδυ μαζευόμασταν στην βεράντα μας, μεγάλες παρέα κυρίως σπουδαστές της δραματικής σχολής του Εθνικού και του Ωδείου, τρώγαμε, πίναμε και τραγουδούσαμε. Ένα βράδυ από εκείνα ο Γιώργος Πατεράκης πήρε την κιθάρα και μας έπαιξε τον “Αντώνη τον βαρκάρη”, ενώ λίγο αργότερα η Εύη Χρόνη μας τραγούδησε το “Μονά Ζυγά”. Εκείνο το βράδυ προσθέσαμε δυο ακόμη ρεμπέτικα στην εργασία μας.

 

Ιούνιος 2017

Βρισκόμαστε στη συναυλία της Χριστίνας Μαξούρη, στην Αγγλικανική εκκλησία όπου και ακούμε για πρώτη φορά το ρεμπέτικο "Καταιγίδα".

Σεπτέμβριος 2018
Μεταξύ ζιβανίας και θάλασσας, εκείνο το Σεπτέμβρη στην Κύπρο ακούσαμε από τον υπέροχο δίσκο “Μπιζουδάκια”, τη Μοσχολιού να τραγουδά το “Κομπολόι” και ήταν εκείνο που έκλεισε την αναζήτηση μας.

Μετά από τρια χρόνια τα ρεμπώτικα είχαν ολοκληρωθεί. Από τότε σε κάθε συναυλία μας παρουσιάζαμε ένα μέρος τους.

Σεπτέμβριος 2019
ο Παρασκευάς Καρασούλος μας προτείνει να δισκογραφίσουμε τα ρεμπώτικα για να κυκλοφορήσουν σε άλμπουμ από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, όπως κι έγινε.

Ιανουάριος 2020
Ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για τα Ρεμπώτικα. Ο φίλος και συνεργάτης Απόστολος Κίτσος αναλαμβάνει την ενορχήστρωση μιας και είναι από τους πρώτους που άκουσαν τη δουλειά μας και  είχε από πολύ νωρίς ξεκάθαρη εικόνα για το πως τα φανταζόμαστε. Ξεκινάμε γεμάτοι ενθουσιασμό τις εγραφές. Καλούμε στο στούντιο αγαπημένους μουσικούς καθώς και καλλιτέχνες που θαυμάζουμε, τη Νεφέλη Φασούλη, τη Μάρθα Φριντζήλα, την Ελένη Κοκκίδου, τη Λένα Κιτσοπούλου, τον Μάνο Πετράκη και ηχογραφούμε τα ρεμπώτικα.

Φεβρουάριος 2020
Ενώ οι διαδικασίες προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς έρχεται ο COVID και παγώνει τα πάντα.

Ιούλιος 2020
Μέσα στην τόσο δύσκολη περίοδο του COVID, καταφέρνουμε και ηχογραφούμε το πρώτο single του άλμπουμ “Ρεμπώτικα | Λόγια ανταλλάξαμε βαριά”

 Ιούνιος 2021
Κυκλοφορεί το δεύτερο Ρεμπώτικο, “Μονα Ζυγά” με την ερμηνεία της Λένας Κιτσοπούλου. Την Τρίτη 22 Ιουνίου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα Ρεμπώτικα. Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.