Στην ταυτότητά μου γράφει Αθανάσιος Χριστοδούλου αλλά πάνω στα εξώφυλλα των 2 άλμπουμ που έχω κυκλοφορήσει γράφει Lumiere. Το όνομα το κατέγραψα στο μυαλό μου από τότε που ζούσα στη Lyon, τη γενέτειρα των αδελφών Lumiere, εφευρετών του κινηματογράφου (τουλάχιστον επί Ευρωπαϊκού εδάφους, γιατί για τους Αμερικάνους, εφευρέτης θεωρείται ο Thomas Edison). Από το 2015 μου αρέσει να γράφω ορχηστρικές μουσικές.

 

Πιο συγκεκριμένα, θέλω οι μουσικές που γράφω να είναι προσκλήσεις για ένα συναισθηματικό και εγκεφαλικό ταξίδι (με ένα φανταστικό τρένο, κατά προτίμηση) όπου εικόνες φτιαγμένες από ονειροπολήσεις και αναμνήσεις από το μέλλον θα περνούν γρήγορα από τα παράθυρα. Χρησιμοποιώντας το πιάνο ως βασικό όργανο και συνδυάζοντας post-classical στοιχεία με ηλεκτρονικές δομές, μινιμαλισμό και μοντέρνα τζαζ.

 

 

Το τελευταίο μου άλμπουμ με το όνομα "Phases" ηχογραφήθηκε σε αρκετά sessions μεταξύ του χειμώνα του 2017/18 και του φθινοπώρου του 2019. Μου αρέσει πάντα να δημιουργώ στρώματα μουσικών φράσεων πάνω από τις οποίες θα μπορούσε να πετάξει με χάρη μια δυνατή μελωδία. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια, ακούω αρκετά τα έργα του Steve Reich (το κομμάτι "Reichstag" είναι αφιέρωμα σε αυτόν τον σπουδαίο αμερικανό συνθέτη) και μουσική από καταπληκτικά, σύγχρονα, acoustic-techno συγκροτήματα όπως οι Brandt Brauer Frick και οι Dawn of Midi, που με έκανε να θέλω να πειραματιστώ περισσότερο στο ρυθμικό κομμάτι της μουσικής μου και να χρησιμοποιήσω ντραμς και κρουστά πάνω από κλασσικά σύνολα.

 

 

 

 

Ο Ryuichi Sakamoto είναι μια ακόμα μεγάλη επιρροή και νομίζω ότι σε κομμάτια όπως το "Doppler" ή το "Acrophobia", ο αντίκτυπος των έργων του συνδυάζεται με την ανάγκη μου για επαναλαμβανόμενα, εμμονικά ρυθμικά μοτίβα. Τέλος, το κομμάτι "Lupus", το οποίο ανοίγει το άλμπουμ, περιέχει την ηχογραφημένη (το 1962) απαγγελία του Δημήτρη Χορν στο ποίημα "Απολείπειν ο θεός Αντώνιον" του Κ.Π.Καβάφη

 

Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Γιώργος Κόλτσιου, ενώ στο κομμάτι της ενορχήστρωσης συμμετείχε ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Kyriazis Studio από τον Θάνο Καλέα, και η μίξη έγινε από τον Δημήτρη Μισιρλή και τον Γιώργο Κόλτσιου στα Matrix Studios. To mastering έγινε από τον James Plotkin. Το artwork του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Άρης Γούμπουρος και ο Jean-Charles Couty.

 

Το άλμπουμ "Phases" είναι διαθέσιμο προς ακρόαση σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες και προς αγορά στο επίσημο προφίλ μου στο Bandcamp.

 


Μπορείτε να ακούσετε/αγοράσετε το άλμπουμ εδώ: https://musicoflumiere.bandcamp.com/album/phases-3