Να συστηθώ.

Είμαι ο Ευγένιος Κλιμ και είμαι τραγουδοποιός.

Γράφω λίγα λόγια για να σας παρουσιάσω την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, «Γραφή Πρώτη». Ένα ψηφιακό EP με 5 τραγούδια το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου από την εταιρία Μικρός Ήρως.

Γραφή Πρώτη γιατί κάποια από τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν χρόνια πριν.

Γραφή Πρώτη γιατί είναι οι πρώτες λέξεις μου στην δισκογραφία.

                        

Με πρωταρχικές και κινητήριες δυνάμεις αφενός την ανάγκη μου για έκφραση και αφετέρου τη θέληση να μοιραστώ αυτά που παρατηρώ, σκέφτομαι και νιώθω με τον ακροατή, επιχειρώ με τη δουλειά αυτή να φωτίσω πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου στο αστικό τοπίο αλλά και να προχωρήσω προσωπικά μέσα από την διαδικασία της παραγωγής (από τη γραφή μέχρι την έκδοση) ξορκίζοντας τους δικούς μου δαίμονες. Τακτοποιώντας ανοιχτές υποθέσεις με τον εαυτό μου.

 

Τραγούδια λοιπόν γραμμένα για τα αδιέξοδα, τη μοναξιά και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου. Τραγούδια γραμμένα για την τάση του για πραγμάτωση, για τη θέλησή του για ελευθερία όπως το τραγούδι «Της θλίψης» και το «Βάλε φωτιά».

 

Το «Γύρω απ’ το σύρμα» είναι γραμμένο για αυτά που μας ενώνουν και για αυτά που μας χωρίζουν. Για τις διαφορετικές οπτικές, τις διαφορετικές στάσεις ζωής κυρίως όμως για την ευθύνη. Την ευθύνη να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

 

Η «Παράξενη γιορτή» είναι μάλλον το πιο προσωπικό τραγούδι του EP. Σχεδόν μεταφυσική. Γραμμένη σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, όταν ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την απώλεια. Εκεί όπου ο χρόνος από αμείλικτος εχθρός γίνεται σύμμαχος και γιατρός και μες στην οδύνη συνειδητοποιείς την αξία του δώρου που σου χαρίστηκε.

Τελευταίο, λιτό και πηγαίο το τραγούδι «Της ψυχής». Της ψυχής που μας οδηγεί, που μας κυβερνά, ικανή για το ομορφότερο αλλά και για το πιο άσχημο. Επιλέγω να σταθώ στο πιο όμορφο και να το υπερασπιστώ.

 

Θα ήθελα να αναφερθώ στον Νίκο Ρέτσο, γνωστό από την παρουσία του στο συγκρότημα Gravitysays_i, ενορχηστρωτή και παραγωγό του EP, ο οποίος κατάφερε με την αισθητική του και την καλλιτεχνική του ματιά, να συμβάλλει στη δημιουργία και να σκηνοθετήσει το ηχητικό περιβάλλον του δίσκου δίνοντάς του μια νέα διάσταση.

 

Θέλω επίσης να αναφερθώ στον Άγγελο Σφακιανάκη. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε βήμα να κυκλοφορήσει η πρώτη μου δουλειά από την εταιρία του (Μικρός Ήρως).

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Γιώργο Κιμούλη για την άδεια και τη συμμετοχή του στο τραγούδι «Της θλίψης» με την απαγγελία του ποιήματος «Ένα φαντασμαγορικό μελόδραμα κατάντησα» του Α. Ρεμπώ.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Ρέτσος, Παντελής Πολίτης, Στέλιος Μακ, Θανάσης Ζουρνής και η Ειρήνη Ίδα.

Το EP έντυσε με τις υπέροχες ζωγραφιές του ο χαράκτης και ζωγράφος, Παναγιώτης Κατσιός.

 

Ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης δημιούργησε τα λυρικά video για το YouTube.

 

 

Μπορείτε να βρείτε τo EP «Γραφή πρώτη» ή εμένα προσωπικά, στους παρακάτω συνδέσμους:

 

 

Spotify

Apple music

Deezer

YouTube

Facebook

Instagram