Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης ασχολείται πάνω από 50 χρόνια με τη μουσική και παρουσιάζει ένα άλμπουμ για πρώτη φορά. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με την ζωγραφική, ενώ έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα. O δημοσιογράφος Απόστολος Στάικος εργάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ταξιδεύει από την Ιαπωνία μέχρι το Καζακστάν, ενώ καλύπτει το προσφυγικό – μεταναστευτικό στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Αρκετά από τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν γραφτεί σε πτήσεις και αίθουσες αναμονής, ακόμη και στη Μόρια της Λέσβου. Ο «Αόριστος» είναι η πρώτη του προσωπική δουλειά.  Τους ζητήσαμε να μας γράψουν δύο λόγια με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου "Αόριστος", όπου ο πρώτος έγραψε τη μουσική και ο δεύτερος τους στίχους:

 

"Γνωριστήκαμε στα σεμινάρια στιχουργικής του Μικρού Πολυτεχνείου πριν από περίπου έξι χρόνια. Ανταλλάξαμε στίχους και μελωδίες, ταιριάξαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άλμπουμ. Μας απασχόλησε πολύ η θεματολογία των τραγουδιών μας. Πέρα από τον έρωτα, τι άλλο συμβαίνει εκεί έξω; Αποφασίσαμε να γράψουμε για τους πρόσφυγες και την ανεργία, για μια τρανς γυναίκα και για έναν αμφίφιλο άντρα. Μπορεί να πει κανείς πως ο «Αόριστος» ανήκει στο έντεχνο τραγούδι, μα ο ήχος μας έχει αρκετά ροκ και ηλεκτρικά στοιχεία. Νιώθουμε τυχεροί γιατί συναντήσαμε δύο πολύ καλές φωνές που μας εκφράζουν, δύο καλλιτέχνες σοβαρούς και συνεργάσιμους, τον Θοδωρή Νικολάου και την Παυλίνα Κατσή.

 

Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη πορεία, πολλοί φίλοι μας είπαν πως στις μέρες μας η έκδοση μιας ολοκληρωμένης δουλειάς δεν έχει νόημα, πως ζούμε στην εποχή του «ενός τραγουδιού». Μάλλον έχουν δίκιο, μα θέλαμε να παρουσιάσουμε έναν κύκλο τραγουδιών, μια σειρά ιστοριών που δεν θα ανεβούν μόνο στο διαδίκτυο. Ωραία αίσθηση να πιάνεις στα χέρια σου αυτό που έχεις δημιουργήσει και να μπορείς να το μοιραστείς με φίλους, παλιούς και νέους. Θέλουμε να συνεχίσουμε, να γράψουμε και άλλα τραγούδια και ίσως κάνουμε ακόμη μια δουλειά μαζί. Βασικό ζήτημα είναι το κόστος της παραγωγής που προφανώς καλύπτουμε εμείς. Το κόστος της έκδοσης είναι αρκετά υψηλό, όμως νιώθουμε πως άξιζε τον κόπο.

 

Η παρουσίαση του cd μας στη Σφίγγα, στα μέσα Φεβρουαρίου ήταν μια νύχτα φωτεινή. Όλο το ταξίδι άξιζε για εκείνη την στιγμή. Είμαστε ελεύθεροι γιατί δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη φιλοδοξία ή κάποιο απωθημένο. Δεν νιώθουμε ότι η ζωή και η μουσική μας χρωστούν κάτι. Γουστάρουμε την συνάντηση με ωραίους ανθρώπους και την δημιουργία.

 

Είμαστε ένας μουσικός και ένας δημοσιογράφος που αγαπούν την μουσική και ελπίζουν πως τα τραγούδια τους αφορούν και κάποιους άλλους ανθρώπους. Προχωράμε λοιπόν με τον «Αόριστο» και δηλώνουμε οριστικά έτοιμοι για νέες περιπέτειες."       

 

Γιώργος ΚωνσταντινίδηςΑπόστολος Στάικος