Μεγάλωσα ακούγοντας πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής αλλά πάντα πρώτη θέση στην καρδιά μου κατείχε το ρεμπέτικο τραγούδι. Μέσα από τα λόγια και τις μελωδίες του μου δινόταν η ευκαιρία να ταξιδέψω στο χρόνο και να γίνω κοινωνός μιας άλλης εποχής. Να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου, να τους κοιτάξω στα μάτια και να συμμεριστώ τις ανησυχίες τους, να μάθω τα μυστικά τους και να μαγευτώ από τις ιστορίες τους.


Το “Δως του νάνι νάνι” κυκλοφόρησε το 1956 από τη φωνή της Μαρίκας Νίνου. Τη μουσική είχε γράψει ο Γεράσιμος Κλουβάτος και τους στίχους ο Χαράλαμπος Βασιλειάδη. Είναι ένα ερωτικό τραγούδι με πολύ χιούμορ και τσαχπινιά που περιγράφει τη στιγμή που ο άντρας παραδίδεται στην αγκαλιά της γυναίκας καθώς πέφτει για ύπνο. Και αυτή αλλάζει ρόλους από κορίτσι σε γυναίκα και σε μητρική φιγούρα που νανουρίζει το μωρό της.

 


Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το oriental. Είναι ένας χορός που εξυμνύει τη γυναικεία θηλυκότητα και ιδιοσυγκρασία. Κάποιοι λένε πως έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, σε τελετές γονιμότητας προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης. Εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε πάρα πολύ στις Αραβικές χώρες και κυρίως στην Αίγυπτο που πια τον συναντάμε σε πάρα πολλά είδη και παραλλαγές. Ήθελα λοιπόν να τον εντάξω στο performance μου με έναν τρόπο οικείο στο σύγχρονο θεατή. Και ένα ρεμπέτικό τραγούδι ήταν για μένα η ιδανική επιλογή.

 


Ο Μίλτος Καρατζάς, ο διευθυντής της Final Touch, label της καινούριας δισκογραφικής εταιρείας Walnut Entertainment, εμπιστεύτηκε την ιδέα μου και με τη βοήθεια του Γιώργου Περού που επιμελήθηκε την ενορχήστρωση κυκλοφορήσαμε την δική μας σύγχρονη εκδοχή του “Δως του νάνι νάνι”. Με φόντο το αστικό τοπίο της Αθήνας έγινε η οπτικοποίηση (με σκηνοθέτη τον Μιχάλη Ασθενίδη και διευθυντή φωτογραφίας το Δημήτρη Μακρή). Και έτσι έχω τη μεγάλη χαρά να σας το παρουσιάσω!

 

Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο κι εγώ,να το χορέψετε,να το σιγοτραγουδήσετε και να το αφιερώσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους!