Ομολογουμένως, τα συναισθήματα μου αυτή τη περίοδο είναι ανάμεικτα. Από τη μία κυκλοφορεί η δισκογραφική μου δουλειά για την οποία παλεύω εδώ και καιρό και που, αν κάποιος μου έλεγε πχ πριν πέντε χρόνια, πως θα τραγουδούσα ανέκδοτα ποιήματα Άλκη Αλκαίου, μελοποιημένα από τόσο σημαντικούς συνθέτες και πόσο μάλλον απ' τον αξέχαστο Θάνο Μικρούτσικο, το λιγότερο που θα του απαντούσα είναι πως μου κάνει πλάκα.


Από την άλλη, με λυπεί αφάνταστα το γεγονός που δεν είναι εδώ μαζί μας ο Θάνος να ακούσει ολοκληρωμένη πλέον τη δουλειά και να τον ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον ευγνωμονώ για όσο ζω.

Τι να πρωτοπώ γι' αυτή τη δουλειά αλήθεια; Είναι τόσες οι στιγμές που μου έρχονται στο μυαλό…
Σίγουρα δε θα ξεχάσω τη στιγμή που πήρε ενορχηστρωτικά σάρκα και οστά το τραγούδι “Αλητάκι” και το πρωτοακούσαμε με τον Θύμιο Παπαδόπουλο στο στούντιο. Περιττό να πω πως δε μπορούσα να σταματήσω να κλαίω απ' τη συγκίνηση, μιας και ο στίχος του Αλκαίου, αναφέρεται στις ναζιστικές θηριωδίες σε ένα χωριό κοντά στη πρώην Τσεχοσλοβακία, στο Λίντιτσε. Εκεί ιδίως που λέει για τη δική μας Καισαριανή, τα λόγια είναι πραγματικά περιττά, “Στην Καισαριανή σα φτάνει, κόκκινο κρατάει στεφάνι…”


Μια ακόμα - ίσως ενδεχομένως - η πιο σημαντική στιγμή στη διαδικασία δημιουργίας αυτού του άλμπουμ και όταν ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο (έλειπαν τα δύο καινούργια τραγούδια του Θάνου), ήταν όταν το καλοκαίρι του 2019, πήρα τηλέφωνο τον Θάνο και αφού μιλήσαμε λιγάκι στο τηλέφωνο και μου είπε όσα περνούσε λόγω της αρρώστιας του, του ζήτησα μια χάρη. Να μου δώσει τραγούδια σε ποίηση Αλκαίου. Μόλις μου είπε :«πες του Θύμιου να με πάρει τηλέφωνο και άμεσα θα τα έχεις», μου κόπηκαν κυριολεκτικά τα πόδια, επειδή δε το πίστευα. Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή.


Είναι τόσες πολλές οι στιγμές, όπως όταν μου έστειλαν ο Γρηγόρης Λιάρος και ο Ηλίας Γεράκης ανέκδοτους στίχους του Αλκαίου και πάλι δε μπορούσα να το πιστέψω, ή όταν ο Μίλτος Πασχαλίδης μου πρότεινε να πω τρία δικά του τραγούδια – επανεκτελέσεις τα οποία, τα υπεραγαπώ.


Βεβαίως, τίποτα απ' όλα αυτά δε θα είχαν γίνει πραγματικότητα, αν δεν είχα δίπλα μου, συμπαραστάτη μου, συνεργάτη μου, τον Θύμιο Παπαδόπουλο και τον αδερφό του, Σωτήρη. Τους ευχαριστώ και τους δύο τόσο πολύ.


Ο τίτλος του δίσκου είναι “Όσα Ονειρευτήκαμε”, από το ομότιτλο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Άλκη Αλκαίου. Ο δίσκος αυτός περιέχει συνολικά δέκα τραγούδια.
Πέντε καινούργια, τέσσερα σε ποίηση Άλκη Αλκαίου μελοποιημένα από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Θύμιο Παπαδόπουλο και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, κι ένα σε στίχους Γρηγόρη Λιάρου (αδερφού του Άλκη Αλκαίου) και σύνθεση Θύμιου Παπαδόπουλου, και πέντε επανεκτελέσεις σε ποίηση πάντα Αλκαίου και σύνθεση Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη. Κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Minos Emi,


Τη δισκογραφική αυτή δουλειά, (στο πλαίσιο του αφιερώματος πάντα στον Άλκη Αλκαίο), θα την παρουσιάσουμε με τον Θύμιο Παπαδόπουλο και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, στη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 16 και 23 Φεβρουαρίου.