Οι MarkosElektrik είναι μια μπάντα που παίζει τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη. Είχα την ανάγκη να παίξω τις πενιές του με την κιθάρα μου. Μας αρέσουν πολύ οι μουσικές του και τα τραγούδια του. Έχει πολύ ενδιαφέρον, που τα παίζουμε μετά από τόσες δεκαετίες από την δημιουργία τους και βρίσκουμε φρεσκάδα σε αυτό. Φυσικά είναι ακατόρθωτο να αναμετρηθείς με έναν κόσμο, τόσο αληθινό και γνήσιο που είναι αυτός του ρεμπέτικου. Σας τις πρώτες εκτελέσεις δεν έχει... Εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι με αυτόν τον ασταμάτητο και άνευ λόγου βιορυθμό, δεν μπορούμε να ησυχάσουμε σε αυτήν την απλότητα της μουσικής και την πληρότητα του στίχου. Θέλουμε συνέχεια να τα αλλάζουμε τα πράγματα, να τα εκσυγχρονίζουμε.

 

Το θέμα είναι πως όταν τα τραγούδια συγκεκριμένα, ταξιδεύουν ανενόχλητα μέσα στα χρόνια τα πολλά, αλήθεια είναι ότι δεν έχουν ανάγκη καμίας βοήθειας. Αν υπάρχει βέβαια αληθινή ανάγκη, μέσα από την καρδιά βγαλμένη, τότε μας ξεδιπλώνουν και αυτά τον κόσμο τους και χέρι χέρι ταξιδεύουμε μαζί μέσα στον χρόνο.

 

Ένα από τα όνειρα που έχει όλος ο κόσμος, πέρα από το να γίνεται αόρατος, είναι να μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο. Ε, με τους Markos, εγώ τουλάχιστον αυτό φαντασιώνομαι ότι ζούμε κάθε φορά που παίζουμε αυτά τα τραγούδια!

 

Τεκές τότε, music stage σήμερα. Ναργιλές τότε, ηλεκτρονικό τσιγάρο σήμερα. Ποτηράκια στο κομπολόι τότε, τύμπανα και synth σήμερα. Το θέμα είναι ο άνθρωπος να διατηρεί σύνδεση με το παρελθόν και όρεξη για το μέλλον. Το παρόν έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτο.

 


 

Οι Markos Elektrik είναι:
Νεκταρήλια Τσομπάνογλου -
φωνητικά | Θάνος Καζαντζής - τύμπανα | Νίκος Παπαιωάννου –μπάσο, αναλογικά synthsΚώστας Νικολόπουλος – κιθάρες - φωνητικά

 

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το ομότιτλο άλμπουμ, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στην μουσική σκηνή Πειραιώς 131, την Δευτέρα 13 Μαίου. Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, θα έχουν πλάι τους την Ελένη Κοκκίδου, την εξαιρετική ηθοποιό με το γνήσιο λαϊκό τραγουδιστικό ταλέντο.  

 

Ο δημιουργός του σχήματος Κώστας Νικολόπουλος, είχε παρουσιάσει στο παρελθόν σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου δύο παραστάσεις με θέμα τον Μάρκο και το ρεμπέτικο. Η πρώτη, με τίτλο Μάρκος ο Φραγκοσυριανός, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Αργότερα παρουσιάστηκε στο Ισραήλ και στο Barbican του Λονδίνου με την συμμετοχή του Alex Kapranos των Franz Ferdinand. Η δεύτερη με τίτλο  Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς, παρουσιάστηκε το 2014 στον Πειραιά.