Το «Μισοφέγγαρο κυδώνι», η καινούργια μου διακογραφική δουλειά, επιζητεί τους ακροατές που θα αφιερώσουν τον χρόνο για να τον ακούσουν ολόκληρο, σαν ένα μικρό παραμύθι. Γεννήθηκε με επίγνωση πως κάτι τέτοιο στη σημερινή εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο και απευθύνεται σε όσους ακόμη κρατούν μέσα τους τον παιδικό τους εαυτό.

Είναι αποτέλεσμα της δεύτερης συνεργασίας μου με τον ποιητή Δημήτρη Λέντζο ως συνέχεια της πρώτης με τίτλο «Αιώνια μέθη». Είμαι ευτυχής για αυτή τη διπλή μου συνεργασία, με έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές και στιχουργούς, η οποία πρόσθεσε στις αποσκευές μου είκοσι νέα τραγούδια και σπουδαίες συνεργασίες. Τα «Μισοφέγγαρο κυδώνι» γράφτηκε για τις φωνές της Ιφιγένειας Κορολόγου και του Γιώργου Φλωράκη, οι οποίοι τα ερμηνεύουν εκ περιτροπής μέχρι να συναντηθούν στο τελευταίο ντουέτο.


Το εξώφυλλο ζωγράφισε ο ποιητής - εικαστικός και ακριβός φίλος Γιάννης Ευθυμιάδης του οποίου είχα την χαρά να μελοποιήσω πριν λίγα χρόνια την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Το Κρύσταλλο του κόσμου». Ξεχωριστή στιγμή του δίσκου η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Ωδείου «Μυθωδία» της Μαρουλίας Κοντού. 

 

Όταν το 2011 ο Νίκος Κυπουργός άκουγε τα τραγούδια μου και με ενθάρρυνε να κάνω τον πρώτο μου δίσκο, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μετά από μερικά χρόνια θα έχω ολοκληρώσει έξι δισκογραφικές εργασίες.


Δεν περίμενα επίσης να ασχοληθώ τόσο πολύ με το τραγούδι καθώς ξεκίνησα γράφοντας ορχηστρική μουσική. Κάτι μαγικό έχει όμως αυτή η μικρή φόρμα σύνθεσης, στην οποία λίγοι μπόρεσαν να  αντισταθούν, ενώ οι περισσότεροι της αφιερώθηκαν ολοκληρωτικά.

 

Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής τραγούδια μου ερμήνευσαν επίσης η Μαρία Φαραντούρη, η Γιοβάννα, η Ελλη Πασαπαλά, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Ανδρέας Καρακότας, η Ευτυχία Μητρίτσα, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Κώστας Παρίσσης, η Λίλιαν Τσατσαρώνη, η Βικτωρία Ταγκούλη, ο Γιάννης Λεκόπουλος, ο Νίκος Καρακαλπάκης, και η Εύα Θωμοπούλου, ενώ συνεργάστηκα στιχουργικά και με τους Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, Χριστίνα Κουκέλη, Γιώργο Σκόκα και Νεόφυτο Δάνο.


Ένα ταξίδι που συνεχίζεται, καθώς είμαι και πάλι στο στούντιο  για μια νέα δισκογραφική δουλειά σε στίχους του Ηλία Μάστορη, ενώ παράλληλα γράφω μουσική για παιδικό θέατρο.

 

Παρουσιάζω ανά διαστήματα ζωντανά τη δουλειά μου σε επιλεγμένους χώρους με μικρά συνήθως μουσικά σύνολα που αποδίδουν, όσο το  δυνατόν, πιστά τις αρχικές ενορχηστρώσεις.


Επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις είναι στις 16 Φεβρουαρίου στο «Ενθύμιον» με την Ιφιγένεια Κορολόγου, σε ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης για φωνή και πιάνο, την 1η Μαρτίου στη «Ρότα» με την Ευτυχία Μητρίτσα, την Ιφιγένεια Κορολόγου και τον Γιώργο Φλωράκη, για να παρουσιάσουμε τους δύο δίσκους που γράψαμε με τον Δημήτρη Λέντζο, ενώ στις 17 Μαρτίου το «Μισοφέγγαρο κυδώνι» θα ταξιδέψει στην Πάρο για να παρουσιαστεί ζωντανά με την συμμετοχή της παιδικής χορωδίας στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος».