Πριν λίγες ημέρες ο Μίκης Θεοδωράκης εγκαινίασε τη δεύτερη ιστοσελίδα του www.mikistheodorakis.gr, ως συμπλήρωμα της επίσημης (http://www.mikis-theodorakis.net/) η οποία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια υπό την επιμέλεια του Guy Wagner. Ο ίδιος ο συνθέτης, σε κείμενο που υπάρχει στην αρχική σελίδα, εξηγεί τους λόγους της δημιουργίας: […]την θεωρώ ως ένα «παράρτημα» της δικής του Ιστοσελίδας που παραμένει πάντα στην κορυφή, παραμένει πάντα η «επίσημη» Ιστοσελίδα μου. Φιλοδοξία μου γι’ αυτή τη νέα Ιστοσελίδα είναι να παίξει ένα ρόλο βοηθητικό, συμπληρωματικό της δικής του.

Η νέα ιστοσελίδα περιέχει την εργογραφία του, πληθώρα κειμένων και συνεντεύξεων που έδωσε κατά καιρούς, πληροφορίες για βιβλία που έγραψε, αλλά και γι’ αυτά που γράφτηκαν για εκείνον. Συμπεριλαμβάνονται ακόμα, το ποιητικό έργο του συνθέτη από την δεκαετία του '40 μέχρι σήμερα καθώς και σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην καινούρια ιστοσελίδα υπάρχουν διαθέσιμα, και ελεύθερα προς ακρόαση, 1000 τραγούδια του συνθέτη, από ολόκληρη την πορεία του στη μουσική. Πρόκειται το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έγινε το 2010, από φίλους του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, για την ερασιτεχνική έκδοση και δωρεάν διάδοση 1.000 τραγουδιών του, την οποία χαιρέτισε ο ίδιος με ένα κείμενο το που τελείωνε με την παράκληση [...] θέλω τα 1.000 τραγούδια να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής, γιατί τότε μόνο πιστεύω ότι η ψυχή μου θα βρει ανάπαυση.

 

Ακολουθούν δεκαπέντε σπάνιες φωτογραφίες του Μίκη Θεοδωράκη οι οποίες υπάρχουν στη νέα ιστοσελίδα.

 

Main Menu

-4.10.1963. Στην πρεμιέρα του έργου "Γειτονιά των αγγέλων" του Ι. Καμπανέλλη
-Μίκης Θεοδωράκης, Σπύρος Μαρκεζίνης, Μάνος Χατζιδάκις. Αρχές 1963. Ο Χατζιδάκις διευθύνει Stravinsky με τη ΜΟΑ (Μικρή Ορχήστρα Αθηνών)
-Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Μαρία Φαραντούρη. Ιούνιος 1963. Εκδήλωση ΣΦΕΜ (Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Μουσικής και μουσικής Μ. Θεοδωράκη) και Λαμπράκηδων

 

Main Menu

-Μίκης Θεοδωράκης και Θεόδωρος Πάγκαλος 1963. Με τους Λαμπράκηδες
-Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Μαρία Φαραντούρη, Μίμης Πλέσσας κ.α. Ιούνιος 1963. Εκδήλωση ΣΦΕΜ (Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Μουσικής και μουσικής Μ. Θεοδωράκη) και Λαμπράκηδων με ομιλίες και μικρή συναυλία
-1964. Αγόρευση στη Βουλή, με το κόμμα της ΕΔΑ, για το Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο

Main Menu

-1964. Ο Μ. Θεοδωράκης με τον Χ. Λεοντή
-Μίκης Θεοδωράκης και Στάυρος Ξαρχάκος. 26 Ιουνίου 1965. Στο τρεχαντήρι "Τσούφι"
-Μίκης Θεοδωράκης και Κώστας Βάρναλης. Σοβιετική Πρεσβεία 1963

 

Main Menu

-Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Μητροπάνος, Μαρία Φαραντούρη κ.α. 1966. Ξενοδοχείο Κύπρου. Αμέσως μετά την άφιξη και τη συνέντευξη τύπου ο Μ. Θεοδωράκης μαζί με τους Πετσά, Διδήλη, Καρνέζη, Μητροπάνο, Ροδά και Φαραντούρη.
-Οκτώβριος 1976. Πρώτη παρουσίαση του έργου "Τα Λυρικά" στα γραφεία Κινήματος πολιτισμού και ειρήνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Τάσο Λειβαδίτη.
-1976. Κατά την υποδοχή του F. Mitterand στο Βραχάτι. Μ. Θεοδωράκης, Α. Παπανδρέου, Πρωτόπαπας

 

Main Menu

-29.07.1981. Στην Αβάνα ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Φιντέλ Κάστρο.
-1981. Ορκομωσία στη Βουλή με τους βουλευτές του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, Αντώνη Φαράκο, Αιμιλία Υψηλάντη, Καλούδης, Αμπατιέλο, Λουλέ
-1982. Στη Βυρηττό ο Μ. Θεοδωράκης με τον Yasser Arafat και τον Παπαπέτρου.