Οι Altribe Band δημιουργήθηκαν από τον ντράμερ ‘Αλμπέρτ Παναγιωτόπουλο, έναν μουσικό με πολλά χρόνια επαγγελματικής και μουσικής πορείας στην ντόπια σκηνή. Είναι, δε, μια δεκαετία τώρα που ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο του για να ακολουθήσει ένας ακόμη και να κτιστεί κατόπιν το γκρουπ των Altribe Band με τη μόνιμη πλέον σύνθεσή του- Fiona Λαμπρίδη- φωνή, Perri Παλαμιώτης- κθάρα και Jimmy Μπίλλιας- μπάσο. Όλοι τους με πολλές και διάφορες συμμετοχές σε γκρουπ και σε σόλο καλλιτέχνες. Ύστερα από έναν εληνόφωνο άλμπουμ, οι Αltribe Band παρουσιάζουν το Aphrodisiac- χαρμάνι τραγουδιών με ροκ, μλπουζ και φάνκ επιρροές. Μάλιστο, στο φινάλε του εν λόγω δίσκου υπάρχει μια ευφάνταστη επανεκτέλεση του γνωστού Gimme Shelter των Rolling Stones! Χαρακτηριστική είναι και η παρακάτω συζήτηση που είχαμε με την μπάντα.

 

σημαίνει για εσάςτο Back to the futureRock”;
Ένα Rock που βασίζεται στην κλασική του περίοδο, αλλά είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και πάει μπροστά.

 

Ποιες οι μουσικές καταβολές των τεσσάρων μουσικών του γκρουπ;
Από όπερα μέχρι Jazz. Όλα αυτά δένουν μαγικά στο χωνευτήρι των Altribe, με βάση τη μεγάλη μας κοινή αγάπη, το Blues και το Rock, βέβαια.

 

Λίγα λόγια για την ιστορία των Altribe Band
Eίμαστε μία σχετικά νέα μπάντα. Με την παρούσα - και ουσιαστική - σύνθεση υπάρχουμε από τις αρχές του 2013. Όλα τα μέλη όμως είναι έμπειροι και διακεκριμένοι μουσικοί.

 

aphrodisiacΜιλήστε μας για τον καινούριο σας δίσκο Aphrodisiac. Γιατί Aphrodisiac;
Γιατί κατ’ αρχήν είναι ωραίος τίτλος! Επίσης aphrodisiac είναι κάτι διεγερτικό και θέλουμε σαφώς να διεγείρουμε, να εμπνέουμε, να δίνουμε ενέργεια. Ο δίσκος περιέχει εννέα αγγλόφωνα τραγούδια που θα μπορούσες να τα κατατάξεις στο χώρο του mainstream αλλά και του alternative Rock.

 

Πως και σκεφθήκατε την διασκευή του Gimme Shelter;
Οι Rolling Stones είναι ένα γκρουπ που αρέσει σε όλους μας. Η διασκευή οφείλεται αρχικά στη Fiona Λαμπρίδη, την τραγουδίστρια μας. Αφού το δοκιμάσαμε όλοι μαζί, βγήκε κάτι ενδιαφέρον και πρωτότυπο και έτσι το συμπεριλάβαμε στις συναυλίες μας και στο cd, ύστερα από άδεια των εκδοτών του συγκροτήματος. Τιμή μας!

 

 

Για το σίνγκλ «΄Αμα δε θέλεις φύγε» με τη συνεργασία του Βαγγέλη Ζουμπανέα;
Ο Βαγγέλης Ζουμπανέας είναι γνωστός διατροφολόγος και πρώτα απ’ όλα ένας καλός φίλος. Πίστεψε σ’ εμάς, στη δουλειά μας και χρηματοδότησε το cd και το video clip Live in Rock ‘n’ Roll. Καλλιτεχνική φύση και ο ίδιος, γράφει τραγούδια. Ένα από αυτά, που ταίριαζε με το ύφος μας, αποφασίσαμε να το φτιάξουμε, να το ήχογραφήσουμε και να το “Άμα δε θέλεις φύγε”, μαζί με το video clip, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαχνή και φωτογραφία του Μάρκου Παπαιωάννου.

 

Η εμπειρία σας από το ελληνόφωνο άλμπουμ Το Θαύμα; Πιστεύετε πως ο Αγγλικός στίχος ταιριάζει καλύτερα στη μουσική σας;
Σαφώς και ο αγγλικός στίχος ρέει καλύτερα και δένει πολύ πιο άνετα με τη μουσική μας. Το Θαύμα ήταν μία προσπάθεια με ελληνικό στίχο για την ελληνική επικράτεια, αλλά μάλλον είναι κάτι που δεν μας πήγαινε πολύ. Το θαύμα είναι μάλλον αυτό που συνέβη μετά…

 

Από τη φιούζιον τζαζ των πρώτων δίσκων στο ροκ, φανκ και σόουλ του Aphrodisiac. Μιλήστε μας για την εξέλιξη αυτή.
Ο Albert Παναγιωτόπουλος, drummer, συνθέτης και ιδρυτής της Altribe band, έχει στο παρελθόν βγάλει δύο World Fusion δίσκους, το Visionary World και το Hyperfly. Κατόπιν, τελείως φυσικά, ξεκίνησε να γράφει τραγούδια σε ύφος Blues – Rock που ήταν βέβαια και οι πρώτες του καταβολές. Back to the future, δηλαδή!

 

Η διεθνής πορεία και η δημοσιότητα των Altribe Band.
Στο τέλος του τρέχοντος μηνός Μαρτίου, κάνουμε την πρώτη μας εξόρμηση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βερολίνο για εμφανίσεις και επαφές. Ο δρόμος μας προς το εξωτερικό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και φαίνεται πλέον κάτι πολύ φυσικό.

 

Tα καινούρια σας σχέδια – ηχογραφήσεις κτλ.
Οι συναυλίες και η γενικότερη προώθηση του έργου μας είναι πρώτη προτεραιότητα. Όσο για ηχογραφήσεις έχουμε ήδη τραγούδια για δύο και τρεις τουλάχιστον δίσκους.

 

Θέλετε να προσθέσετε κάτι σε όλα αυτά;
Θέλουμε να πούμε κάτι στον κόσμο που σας ακολουθεί και σας διαβάζει. Να μη χάνουν το κουράγιο τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να υποστηρίζουν τις καλές καλλιτεχνικές προσπάθειες, γιατί αυτό βοηθάει όλους μας και βέβαια …να ακούν Altribe!