Μετά από την παρθενική του πτήση με το χειροποίητο ντεμπούτο άλμπουμ του “Paper Plane Flight Recorder” το 2011, φέτος ο LogOut επιστρέφει με νέο δίσκο και 10 μικρά μουσικά μυστικά κρυμμένα σε μελαγχολικούς στίχους, κιθάρα, φωνή και ηλεκτρικό γεμάτο ένταση και ατμοσφαιρικότητα ήχο… Κουβεντιάσαμε λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στο SixD.o.g.s.

 

Πώς προέκυψε ο LogOut;
Το όνομα προέκυψε από το brainstorming για όνομα μπάντας για τους The Place Within. Καθώς σε εκείνη την αναζήτηση πλειοψήφησε άλλο όνομα, έμεινε το LogOut ως όνομα και επιταγή για ένα κάπως «απρόσωπο» προσωπικό πρότζεκτ.

"Little Things Buried in Concrete" είναι ο τίτλος του δεύτερου προσωπικού σου άλμπουμ, που κυκλοφορεί από την Inner Ear. Θες να μας μυήσεις στα μυστικά του;
Όπως λέει και ο τίτλος, ο δίσκος παίζει με την ιδέα της απόκρυψης στοιχείων που σταδιακά αποκαλύπτονται ή ανακαλύπτονται. Αυτό μπορεί να αναφέρεται σε μικροπράγματα θαμμένα στο μπετό, ανθρώπους κρυμμένους μέσα σε μπετονένια σπίτια, ανθρώπινα συναισθήματα θαμμένα πίσω από μπετονένιες εκφράσεις αλλά και τα ίδια τα τραγούδια, που είναι θαμμένα κάτω από μια αρκετά «βαριά» παραγωγή. Ιδεατά, αυτή η πολλαπλή αναλογία πρέπει να λειτουργεί παράλληλα και διαφορετικά για τον καθένα.

Σε τι σημείο βρίσκεις τον εαυτό σου καλλιτεχνικά, τόσο μετά από το πρώτο σου άλμπουμ “Paper Plane Flight Recorder”, όσο και μετά από την απόφασή σου να εμφανίζεσαι σόλο, χωρίς τους  The Place Within;
Αρχικά το δεύτερο δεν ήταν απόφαση αλλά αναγκαστική διακοπή λόγω αποστάσεων. Μετά από αυτή τη διακοπή ηχογραφήθηκε ένα EP με 5 κομμάτια το οποίο περιείχε το “Broken Mirror”, το “Global Love” αλλά και το “Departure” του πρώτου δίσκου. Το EP είχε σταλεί στην Ιnner Ear η οποία πρότεινε τα δύο πρώτα κομμάτια να δουλευτούν λίγο παραπάνω μαζί με τον Χρήστο Λαϊνά, για να έβγαινε ίσως κάποιο single, ενώ το “Departure” δουλεύτηκε μαζί με τα κομμάτια του “Paper Plane Flight Recorder”, ένα άλμπουμ που τελικά τελείωσε και κυκλοφόρησε πολύ νωρίτερα από το “Little Things Buried in Concrete”.

Χρησιμοποιείς την τεχνική live-looping. Πώς δουλεύεις και τι κερδίζεις από το live-looping;
Το live-looping είναι τεχνική για τα
live, σύμφωνα με την οποία ηχογραφείς μία φράση, αυτή επαναλαμβάνεται επ’ αόριστον, προσθέτεις καινούργιες φράσεις και έτσι μπορείς να χτίσεις έναν πλήρη ήχο με λίγα άτομα επί σκηνής. 

Γιατί γράφεις μουσική και που απευθύνεσαι;
Συνήθως όταν υπάρχει κάποια ιστορία/σκέψη/συναίσθημα/διάθεση που δε θέλει κανείς να ξεχάσει, μπορεί να τη βάλει μέσα σε ένα τραγούδι και να την διατηρήσει έτσι. Για το τρίτο και το τέταρτο χρειάζεται και μουσική, δεν αρκεί να γράψεις απλά τις λέξεις της ιστορίας/σκέψης. Έτσι κάπως βγαίνει ένα τραγούδι. Τα τραγούδια είναι κάπως σαν γράμματα μέσα σε μπουκάλια που ρίχνεις στη θάλασσα. Δεν ξέρεις αν κάποιος θα το βρει και αν θα κάτσει να ασχοληθεί, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο τα βάζεις μέσα σε αυτά τα μπουκάλια και τα στέλνεις στο υπερπέραν, μήπως και διασώσεις με αυτό τον τρόπο μια ιστορία σου.

Ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός από τη μουσική;
Η κύρια ασχολία είναι πάντα η ζωή η ίδια και είναι αδιάκοπη. Τη ζωή προσπαθεί κανείς να την κατανοήσει με διάφορους τρόπους. Με την επιστήμη, με την ιστορία, με το facebook, με τις τέχνες. Όλα αυτά όμως είναι μέρος της ίδιας ενασχόλησης.
Επίσης, μέσα στη ζωή επιθυμεί ο άνθρωπος να επικοινωνήσει και η επιθυμία αυτή είναι αδιάκοπη. Αυτήν την επιθυμία προσπαθεί να την πραγματοποιήσει με διάφορους τρόπους. Με την ομιλία, με τις χειρονομίες, με το facebook, με τις τέχνες. Όλα αυτά είναι μέρος της ίδιας επιθυμίας.

Αν έκανες “Logout” από τί θα ήταν; Θα υπήρχε πάντα ένας κωδικός επανασύνδεσης;
Kάθε άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με μια προσωπικότητα, με φιλοδοξίες και στόχους. Κι αυτό είναι μάλλον καλό, κυρίως γιατί συνήθως αυτό σε κάνει να πηγαίνεις σε διάφορα μέρη και να γνωρίζεις διάφορους ανθρώπους. Είναι καλή ιδέα να καταλαβαίνεις ότι το βασικό είναι αυτό και να μη σε πνίγουν οι στόχοι καθαυτοί. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον που θέλει να δοκιμάσει όλες τις σοκολάτες του Βελγίου και για αυτό ταξιδεύει από χωριό σε χωριό. Ο στόχος καθαυτός είναι λίγο ανούσιος ίσως, αλλά από την άλλη τον κάνει να δει τόσα ωραία μέρη και να γνωρίσει τόσους ανθρώπους. Αν δεν είχε αυτήν την, ας πούμε, γελοία επιθυμία θα καθόταν όλη μέρα στο facebook να κατασκοπεύει τους γνωστούς του. Επομένως, η σύνδεση με στόχους μπορεί να είναι θετική. Η προσωρινή αποσύνδεση από τους στόχους μπορεί όμως να είναι χρήσιμη όταν ξεχνάει κανείς ότι κατά βάση όλοι οι ρόλοι που παίζουμε είναι απλά ρόλοι σε ένα επιτραπέζιο που αποφασίσαμε να παίξουμε για να περάσει το βράδυ και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Γενικά οι τέχνες προσπαθούν κάνουν αυτή την υπενθύμιση, σπρώχνοντας λίγο πιο πέρα από τα όρια του εαυτού του καθενός.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Six D.o.g.s είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ. Που θα κινηθεί αυτό το live;
Το
live θα είναι επικεντρωμένο γύρω από την απόδοση των κομματιών του “Little Things Buried in Concrete”, που ουσιαστικά ξαναχτίστηκαν για τη liveεκτέλεσή τους από τα midi-controller και τα synth του Oρέστη και του Pulsars & Dyingstars. Θα παιχτούν επίσης κομμάτια του πρώτου άλμπουμ καθώς και ακυκλοφόρητα.

Τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Είναι ήδη γραμμένα πολλά τραγούδια, δύο δίσκοι (ο ένας με τους The Place Within). Υποθέτω ότι κάπως θα βγουν κι αυτοί στην επιφάνεια. Επίσης στη χαοτική λίστα των τραγουδιών προστίθενται συνεχώς και καινούργια κομμάτια που μπαίνουν και αναδιατάσσουν τις λίστες των
tracklist θεωρητικών μελλοντικών άλμπουμ. Ανάμεσα στις κυκλοφορίες, που συνήθως θέλουν το χρόνο τους, κομμάτια των καθημερινών μουσικών ενασχολήσεων ανεβαίνουν στο soundblog του logoutweb.com.

 

 

* ToLittle Things Buried In Concreteκυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την InnerEar. Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων την υπογράφει ο Χρήστος Λαϊνάς ενώ το mastering του album έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Alan Douches.