Η έλευση του Erkan Oğur στη χώρα μας για δύο συναυλίες συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής –γενικότερα- να παρακολουθήσουν από κοντά έναν από τους σπουδαιότερους και πρωτοπόρους μουσικούς της Ανατολικής Μεσογείου και της εγγύς Ανατολής.

Η αξία του αναγνωρίζεται στο υψηλότερο επίπεδο όχι μόνο από το διεθνές κοινό, αλλά και από καταξιωμένους συναδέλφους του σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν αντλήσει μεγάλη έμπνευση από την καλλιτεχνική διάνοια, ευαισθησία και ιδιαίτερη προσέγγιση στις μουσικές του αναζητήσεις. Ο σπουδαίος Τούρκος μουσικός είναι πασίγνωστος για την δημιουργία και την καθιέρωση της άταστης, κλασικής κιθάρας, καθώς και για την αναβίωση του κοπούζ, ενός ξεχασμένου είδους παραδοσιακού λαούτου.

Μέσα από ενορχηστρώσεις ενός μείγματος Τούρκικης παραδοσιακής μουσικής, κλασικής μουσικής και παραδοσιακής μουσικής, εν γένει, ο Erkan Oğur επανασύστησε την μουσική της Ανατολίας απλώνοντας -παράλληλα- «γέφυρες» στο κοινό πολιτιστικό παρελθόν των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Erkan Oğur, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 23 Μαΐου, στο φιλόξενο κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, όπου δίπλα του θα έχει έναν επίσης σπουδαίο Τούρκο μουσικό με δυνατούς καλλιτεχνικούς δεσμούς στη χώρα μας. Ο λόγος για τον εμβληματικό βιρτουόζο της πολίτικης λύρας, Derya Turkan, συνεχιστή της μουσικής παράδοσης του σπουδαίου λυράρη Cemil Bey, με πολύ σημαντικές διεθνείς συνεργασίες. Μαζί τους θα συμπράξει επί σκηνής και ο κοντραμπασίστας, Παύλος Σπυρόπουλος.

Τη συναυλία θα ανοίξει η Μάρθα Μαυροειδή, μια μουσικός η οποία, επίσης, ισορροπεί μεταξύ μουσικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας. Το σχήμα της πλαισιώνουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Γιώργος Βεντουρής στο κοντραμπάσο, και ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Λαϊκών Οργάνων Φοίβος Ανωγειανάκης | Διογένους 1-3, Πλάκα, 105 56, Αθήνα | Τηλέφωνο: +30 210 3250198, 3254119, 3254129 | Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 € / μειωμένο 12 € | Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος