Από την Ιταλία στην Ουγγαρία κι από εκεί στην Ελλάδα. Πρώτα στη Θεσσαλονίκη και τελικά στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Από τους Sharks στους Socrates κι από εκεί στα Μπουρμπούλια με τον Διονύση Σαββόπουλο, η απαρχή της ελληνικής τζαζ με την καθοριστική παρουσία τη δική του (και) κορυφαίων Μαγυάρων μουσικών. Η φυγή στην Ουγγαρία και μία μεγάλη στροφή στη ζωή… Η πορεία του Johnny (Janos) Lambizzi, ενός μεγάλου μουσικού της ελληνικής μουσικής σκηνής, από το ροκ εν ρολ και τη ροκ, έως τη τζαζ, μοιάζει με μυθιστόρημα. Πριν από λίγο μόλις καιρό μπήκαν οι τίτλοι τέλους, με το “αντίο” του σε ηλικία 71 ετών.

 

Το musicpaper είχε την τιμή να συναντήσει τον Johnny Lambizzi στο σπίτι του, στο Miskolcs της βόρειας Ουγγαρίας τον Αύγουστο του 2017. Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται σε μία συνέντευξη με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, που πλέον αποτελεί και φόρο τιμής.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους Ildikó Judit Sugár, Christian Lambisi, Artemis Lambizi, Γιώργο Τρανταλίδη, Χαρά Αγγελούση, Δημήτρη Ταμπόση για το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που μας παραχώρησαν.