Η νεαρή τραγουδοποιός Μόνικα πέρασε ένα διάστημα μεγάλης δημοτικότητας και δημοφιλίας και ό,τι live έκανε ήταν sold out. To talking about this -για να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους της καθημερινότητάς μας- ανέβηκε πάρα πολύ γρήγορα. Έχει δεχτεί πολύ αυστηρή αλλά και αποθεωτική κριτική. Δίκαιη και άδικη. Τεκμηριωμένη και ανυπόστατη. Οι ζωντανές της εμφανίσεις μετρημένες και προσεκτικές. Οι συνεργασίες της ελάχιστες. Και το airplay στα ραδιόφωνα σημαντικό. Εκείνη -όπως όλα δείχνουν- έχει διαλέξει μοναχική καλλιτεχνική πορεία. Είτε από επιλογή, είτε επειδή οι υπόλοιποι συνάδελφοί της τη σνόμπαραν, σημασία έχει ότι κατάφερε αυτό που κατάφερε μόνη της. Χωρίς το χρίσμα κάποιων καταξιωμένων του χώρου.

Πρόσφατα την είδαμε στη σκηνή σε μία μετρημένη και ώριμη εμφάνιση στην πρεμιέρα της Αρμένικης Βίζιτας του Φοίβου Δεληβοριά τραγουδόντας με την κιθάρα της Το δίχτυ και το Μην κλαις. Σχετικά με τις επόμενες ζωντανές της εμφανίσεις δίνει η ίδια την απάντηση: "… Με τα τρεξίματα του δίσκου (που πολύ χαρά μου δίνουν) αποκλείεται να παίξω live πριν το καλοκαίρι..."

 

monika-partsΣχετικά με τον καινούριο της δίσκο μετά το Avatar, το Exit, και το Primal:
Οι ηχογραφήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη(!) έχουν τελειώσει και αυτό που μένει τώρα είναι να επιστρέψει, όπως μας είπε η ίδια, για να τελειώσει τις μίξεις με σκοπό να κυκλοφορήσει μέχρι το καλοκαίρι, με ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη… Χρειάζεται λίγη υπομονή δηλαδή.

 

Πυροτέχνημα της εποχής που απλώς έδωσε μια ώθηση στο εγχώριο αγγλόφωνο τραγούδι; Ή μήπως ένας από τους σημαντικότερους νέους καλλιτέχνες από τον οποίο δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα και για τον οποίο θα μιλάμε πολλά χρόνια ακόμα; Θα δείξει.

 

Οι επόμενες καλλιτεχνικές τις κινήσεις και η σοβαρότητα που θα κριθεί καλλιτεχνικά θα το καθορίσουν αυτό… άσε που τελικός κριτής θα είναι, όπως πάντα, ο χρόνος...

 

περισσότερα για την Μόνικα θα βρείτε εδώ http://www.monikamusic.gr/