Τον περασμένο χρόνο είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι οι δημιουργοί του βραβευμένου με όσκαρ ντοκιμαντέρ Amy, δούλευαν παράλληλα πάνω σε μια νέα ταινία για την πορεία του συγκροτήματος Oasis. Ο Asif Kapadia και ο James Gay Rees θα βρίσκονται πίσω από την παραγωγή, ενώ ο Mat Whitecross, γνωστός για το ντοκιμαντέρ «The Road to Guantanamo» αλλά και την ταινία «Sex & Drugs & Rock & Roll» για τον Ian Dury, ανέλαβε το ρόλο του σκηνοθέτη.

 

Η επιτυχημένη αυτή ομάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη των Oasis και πήρε την έγκρισή τους για πρόσβαση σε ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό. Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε και το όνομα του ντοκιμαντέρ το οποίο θα είναι «Supersonic», όπως ακριβώς και το ομότιτλο τραγούδι του συγκροτήματος, το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου του 1994 και περιλαμβάνεται στον πρώτο τους δίσκο «Definitely Maybe».


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ιστορία του Supersonic ξεκινά από το Μάντσεστερ κάπου το 1991, όταν ο Noel Gallagher μπήκε για πρώτη φορά στην τότε μπάντα του αδερφού του Liam. Ακολουθώντας τα γεγονότα με τη σειρά την οποία συνέβησαν, αφηγείται την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ κυκλοφόρησε ποτέ στη Βρετανία και φτάνει έως τη μεγάλη τους περιοδεία το 2008 αλλά και τη διάλυση του συγκροτήματος ένα χρόνο μετά.


Ο Noel Gallagher δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του: «Έχουμε όλοι αρκετό υλικό από τα παρασκήνια, το περισσότερο από το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δείχνει την τερατώδη λήψη ναρκωτικών».


Η ταινία θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο και η πρώτη χώρα στην οποία θα φτάσει είναι η Αγγλία.