Το ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της καριέρας της ιέρειας του ροκ, Janis Joplin περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Έχοντας περάσει ήδη από μεγάλα κινηματογραφικά Φεστιβάλ (Βενετίας, Τορόντο, Λονδίνου κ.α.) το ντοκιμαντέρ της Αμερικανίδας Amy Berg, με τίτλο Janis: Little Girl Blue, (από το ομώνυμο τραγούδι της Joplin, διασκευή του αρχικού των Richard Rodgers-μουσική και Lorenz Hart-στίχοι, στο άλμπουμ της I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama! του 1969), που πρόκειται να κάνει την ελληνική του πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ακολουθεί τη διαδρομή της θρυλικής μουσικού Janis Joplin μέσα από γράμματα προς την οικογένειά της, τους φίλους και τους συνεργάτες της.

 

Με την αφήγηση της Cat Power, (που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον), η Berg χτίζει το πορτρέτο μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας που επηρέασε γενιές καλλιτεχνών, παρουσιάζει την ευάλωτη πλευρά της, τη μουσική της ευφυΐα, σε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι που διήρκεσε μόλις 27 χρόνια, αλλά έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στην παγκόσμια μουσική ιστορία.   

 

Κι όλα αυτά, ενώ η τύχη του άλλου κινηματογραφικού project, του biopic με τίτλο Janis, υπεύθυνο παραγωγής τον Peter Newman και σκηνοθέτη τον Sean Durkin του Martha Marcy May Marlene, (δείτε περισσότερα εδώ) να αγνοείται, αν και έχει ανακοινωθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2012!  

 

* Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι μέρες και ώρες προβολών του ντοκιμαντέρ Janis: Little Girl Blue. 

 

Δείτε παρακάτω το trailer του ντοκιμαντέρ: