Μπορεί να μην κέρδισε μία θέση ανάμεσα στις υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, όμως η Lana Del Rey κέρδισε τις εντυπώσεις με το Young and Beautiful στο soundtrack του Υπέροχου Γκάτσμπι και μετά το δικό της Tropico και το Once Upon a Dream για το Maleficent της Disney, τώρα ετοιμάζει δύο ακόμη «κινηματογραφικά» κομμάτια για τη νέα ταινία του Tim Burton, Big Eyes.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης αφήνει για λίγο το σινεμά φαντασίας, στο οποίο τον έχουμε συνηθίσει και αγαπήσει, και καταπιάνεται μ' ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Tέχνης, την αληθινή ιστορία του ζεύγους Keane. Ο ζωγράφος Walter Keane για πολλά χρόνια παρουσίαζε ως δικά του τα δημοφιλή πορτραίτα παιδιών και γυναικών με τα μεγάλα, λυπημένα μάτια (εξ’ ου και ο τίτλος της ταινίας Big Eyes Μεγάλα Μάτια). Αυτό που αποδείχθηκε όμως ήταν ότι τους δημοφιλείς πίνακες, που έκτοτε επηρέασαν πολλούς καλλιτέχνες (δε θα ήταν υπερβολή να συμπεριλάβουμε ανάμεσά τους και τον ίδιο τον Burton), είχε ζωγραφίσει η σύζυγός του, Margaret Keane. Tο μυστικό αποκαλύφτηκε με το χωρισμό τους και κατά τη διάρκεια μιας πολύκροτης δικαστικής διαμάχης, που έφτασε στο τέλος της όταν η Margaret ζωγράφισε μπροστά στο δικαστήριο ένα πορτραίτο με τα γνωστά εκφραστικά μάτια, ενώ ο Walter αρνήθηκε!

 

H Lana Del Rey θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την ταινία, και με το ομότιτλο θα δανείσει πραγματικά τη φωνή της στην Margaret Keane (την υποδύεται η Amy Adams).


«Ο Tim της έδειξε την ταινία και εκείνη την ερωτεύτηκε» δήλωσε ο Larry Karaszewski, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας. «Αν η ταινία φιλοδοξεί να είναι μία κωμική σάτιρα πίσω από μια καλά στημένη καλλιτεχνική ίντριγκα και ταυτόχρονα ένα πορτρέτο της Γυναίκας, η Lana Del Rey μοιάζει να ταιριάζει τόσο στο κλίμα όσο και στην εποχή της ταινίας. Ολόκληρη η ταινία είναι για μία γυναίκα που δεν μπορούσε να βρει τη φωνή της» συνέχισε ο Karaszewski«και το ρεφραίν του τραγουδιού Big Eyes που λέει «big eyes, big lies» (μεγάλα μάτια, μεγάλα ψέματα), γίνεται μέρος της ταινίας, εκφράζοντας τα συναισθήματα της Margaret τόσο απόλυτα, σαν μία ηχώ των πιο κρυφών της σκέψεων» .

 

Αρχικά η Del Rey και ο Daniel Heath, με τον οποίο έγραψαν το ομότιτλο τραγούδι, πίστευαν ότι αυτό θα ακουγόταν στους τίτλους τέλους της ταινίας, αλλά όταν το άκουσαν ο Tim Burton και οι συνεργάτες του αποφάσισαν ότι ταίριαζε απόλυτα στη φωνή της Margaret, και το έβαλαν σε μία σκηνή της ταινίας όπου εκείνη γυρίζει σπίτι αφού έχει δει τους πίνακές της να πωλούνται σε σουπερμάρκετ, και αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο που ζωγραφίζει. Ενώ, στους τίτλους τέλους θα χρησιμοποιηθεί το άλλο τραγούδι που έγραψε η Del Rey με τον Rick Nowels και έχει τίτλο I Can Fly.

 

*Πάρτε μία γεύση από το τραγούδι Big Eyes εδώ:

 

 

Τα δύο κομμάτια θα μείνουν -σχεδόν- κρυφά μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στις 25 Δεκεμβρίου, όταν θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και στην Ελλάδα που θα βγει ως Μεγάλα Μάτια, από την Odeon.

 

Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας: