Το Coldplay Live 2012, είναι το η δεύτερη ταινία - κινηματογράφηση συναυλιών του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Coldplay μετά το 2003 και το Coldplay: Live 2003. Το Coldplay Live 2012 καταγράφει την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος με τίτλο Mylo Xyloto Tour. Η περιοδεία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο "συνάντησε" περισσότερα από 3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

«Στη διάρκεια του Mylo Xyloto περάσαμε καλύτερα από ποτέ, όσο είμαστε συγκρότημα. Αισθανόμασταν από την αρχή πολύ καλά – εν μέρει γιατί ήμασταν περήφανοι για τη μουσική, τα πυροτεχνήματα, τα laser και όλα τα εφέ, αλλά κυρίως εξαιτίας του υπέροχου κοινού μπροστά στο οποίο παίζαμε. Με τα χρόνια, το κοινό γίνεται όλο και περισσότερο μέρος της συναυλίας: συμμετέχουν δυναμικά, είναι διαφορετικοί, γεμάτοι πάθος, και κάνουν τα τραγούδια να ακούγονται πολύ καλύτερα απ΄ότι όταν τα παίζουμε μόνοι μας. Θέλαμε να αποθανατίσουμε αυτό το απίθανο συναίσθημα που μας χάρισαν».
Chris Martin


Η κινηματογράφηση της συναυλίας έγινε υπό τις σκηνοθετική επίβλεψη του Paul Dugdale, σκηνοθέτη επίσης των κινηματογραφημένων συναυλιών The Prodigy: World's on Fire (2011) και Adele Live at the Royal Albert Hall (2012). Το Coldplay Live 2012 περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις συναυλίες των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού, στο Bell Centre του Μόντρεαλ και στο Φεστιβάλ του Glastonbury το 2011.

Η προβολή του Coldplay Live 2012 έγινε ήδη στις 13 Νοεμβρίου σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε DVD, CD, Blue Ray και σε ηλεκτρονική μορφή προς downloading. Στην Ελλάδα η προβολή θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που όπως φαίνεται μετά και την πρόσφατη προβολή του Celebration Day των Led Zeppelin [διαβάστε περισσότερα εδώ] έχει άτυπα εγκαινιάσει μία νέα σειρά μουσικών προβολών.


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
29 Νοεμβρίου 2012
Ώρα: 21:00
Προπώληση από: 19 Νοεμβρίου 2012
Τιμές: Φοιτητικά: € 10 | Γενική είσοδος: € 15 Αγορά Εισιτηρίων Online

Coldplay Live 2012
Σκηνοθεσία: Paul Dugdale
Παραγωγή: Jim Parsons

Δείτε το trailer: