arleta1
Update:
Η συναυλία της Αρλέτας στο Ηρώδειο ακυρώθηκε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τα 45 χρόνια παρουσίας της στο ελληνικό τραγούδι γιορτάζει η Αρλέτα
, με μία μεγάλη συναυλία στις 6 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο πλάι της σε αυτή τη γιορτή θα βρεθούν η Νένα Βενετσάνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Καράλης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, και ο Πετρολούκας Χαλκιάς. Όπως είναι αναμενόμενο, θα παρουσιάσει μια αναδρομή από τις σημαντικότερες στιγμές της πολύχρονης πορείας της στο ελληνικό τραγούδι, απ’ την εποχή του Νέου Κύματος και των μπουάτ μέχρι και τον προ διετίας δίσκο της με τίτλο “Και πάλι χαίρετε!”.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αρλέτα παρουσιάζει στο κοινό μια τέτοια αναδρομή. Το 1997, γιορτάζοντας τότε τα 30 χρόνια της στο τραγούδι με τις δύο συναυλίες στο Λυκαβηττό και στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, αλλά και παλιότερα, όταν ολοκλήρωσε τις χειμερινές ζωντανές εμφανίσεις στο Θέατρο Περοκέ και επανέλαβε το ίδιο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 1988 σε ανοιχτά θέατρα, η ανταπόκριση του κοινού ήταν πάντοτε θερμή και κατάφερνε να συγκεντρώσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Άλλωστε, μπορεί όλ’ αυτά τα χρόνια η δισκογραφικής της πορεία να παρουσιάζει μεγάλα χρονικά κενά, όμως το κοινό μπορούσε να τη συναντήσει πολύ συχνά σε μικρές μουσικές σκηνές, με πιο γνωστό στέκι της τα τελευταία χρόνια το Χαμάμ στα Άνω Πετράλωνα.

arleta2Η Αρλέτα δεν ανήκε ποτέ στους καλλιτέχνες που όφειλαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να παρουσιάζουν δισκογραφικές δουλειές για να μην τους ξεχάσει ο κόσμος. Η πορεία της στηρίχτηκε όλ’ αυτά τα χρόνια σε έναν καθαρά προσωπικό κώδικα επικοινωνίας με το κοινό, που κατάφερνε με έναν παράδοξο τρόπο να παραμένει ζωντανός ακόμα κι αν μεσολάβησαν 13 ολόκληρα χρόνια ανάμεσα στον “Έμπορο ονείρων” και στον δίσκο “Και πάλι χαίρετε!”. Αυτό τον κώδικα επικοινωνίας θα λέγαμε πως τον επέβαλλε από την εποχή των εμφανίσεών της στις μπουάτ τη δεκαετίας του ’60 και τον διατήρησε μέχρι και σήμερα αναλλοίωτο. Με όπλο την ισχυρή της προσωπικότητα, κατάφερε χωρίς ποτέ να κολακέψει το κοινό, σε εποχές δύσκολες (ας μην ξεχνάμε τις μεταλλάξεις που υπέστη η συμπεριφορά του κοινού κατά τις δεκαετίες του ’80 και ’90), να διατηρεί πάντα σε πρώτο πλάνο τα τραγούδια της σκέτα και γυμνά., απαλλαγμένα πλήρως από το άγχος του καλλιτέχνη που αγωνιά μονάχα για την προσωπική του επιβίωση στη σκηνή. Η απόλυτη προτεραιότητά της παραμένει η επι-κοινωνία με το κοινό και σε πρώτο πλάνο μπαίνουν πάντα και μόνο τα τραγούδια. Μοναδικά της εφόδια η φωνή και η κιθάρα της, ενίοτε το ιδιαίτερο χιούμορ της με μπόλικη δόση σαρκασμού, εν ολίγοις η δικιά της Αλήθεια που θριαμβεύει στη σκηνή και αιχμαλωτίζει το κοινό.

Στο Ηρώδειο θα δοκιμαστεί αυτός ο κώδικας σε συνθήκες πρωτόγνωρες τόσο για την ίδια, όσο και για τους θεατές. Εκεί που το γεφύρωμα της μεγάλης σκηνής με τις πέτρινες θέσεις των θεατών φαντάζει δύσκολο για μία χαμηλών τόνων ερμηνεύτρια όπως είναι η Αρλέτα, Τα ήσυχα βράδια, η Σερενάτα, Τα μικρά παιδιά και το Τσάι γιασεμιού θα είναι εκεί για να ζεστάνουν τη φθινοπωρινή βραδιά με τον τρόπο που μόνο η ίδια γνωρίζει. Μέσα σε ένα απόλυτα φορτισμένο κλίμα, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη εμφάνισή της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, η Αρλέτα συντροφιά με τους καλεσμένους της θα γιορτάσει τα 45 χρόνια της στο τραγούδι, σε μια συναυλία – αναδρομή στην ιδιαίτερη και τόσο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική της πορεία.