Καλοκαίρι προ των πυλών κι ένα φεστιβάλ στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής επιστρέφει ανανεωμένο και πολυεπίπεδο. Το Summer Nostos Festival θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τέταρτη χρονιά και για μια εβδομάδα από 17 έως 24 Ιουνίου με δωρεάν είσοδο. Μια μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού με ανοιχτές εκδηλώσεις για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της με οικοδεσπότη, διοργανωτή και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα. Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

 

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

 

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Σε μια όμορφη εκδήλωση το πρωί της Τετάρτης 25/4 ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα.

Στον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής συναντάμε την Joyce DiDonato, μια από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το "ζωντανό ντοκιμαντέρ" των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, την παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Συναυλίες για ένα ευρύ φάσμα ακροατών ,από τον John Cale & Band, των Animal Collective,την ελληνικής καταγωγής R & B τραγουδίστρια Lianne La Havas αλλά και την Άννα Βίσση και τους Onirama καθώς και την επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος των Στέρεο Νόβα.

Ξεχωριστή η ενότητα με τίτλο "Out of Africa" που θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου αλλά και πλήθος εκδηλώσεων για τον χορό, την ψυχαγωγία, τις εικαστικές τέχνες.

Ειδικό βάρος έχει δοθεί επίσης στις εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες κι ακόμα από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων.

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στο

www.SNFestival.org