Ήταν αυτό που όλοι οι φίλοι τους θα ήθελαν να συμβεί αλλά κανείς δεν το περίμενε στ’ αλήθεια. Οι Στέρεο Νόβα, ο Κ. Βήτα και ο Μ. Δέλτα, έπειτα από είκοσι χρόνια (ήταν το 1997 που κυκλοφόρησε ο δίσκος τους Βιταμίνα Τεκ) ηχογράφησαν και κυκλοφορούν νέο δίσκο, με τίτλο Ουρανός στις 4 Μαΐου. Ο Ουρανός θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο των 180gr, σε cd και σε digital download.


Επιμέλεια: Κώστας Αγοραστός


 

Από το σημείωμα των Σ.Ν.

«Διασχίσαμε κάθετα το δρόμο, περνώντας ηλιοτρόπια και δάση, μετά από μέρες φτάσαμε σε έναν στρογγυλό τοίχο από νερό, ορθωνόταν μπροστά μας σαν διάφανο μονολιθικό κυκλικό σχήμα, ανέκφραστο και σιωπηλό, το νερό σχημάτιζε αργούς κυματισμούς ανάλογα με τη δύναμη της φωνής μας. Πίσω από τον τοίχο υπήρχε μια μεγάλη βαθιά τρύπα στο χώμα. Ο αέρας ήταν δυνατός πίσω από τον τοίχο. Πηγαίναμε μία πίσω και μια μία μπροστά μέχρι που πέρασαν χρόνια και σπίτια για να γυρίσουμε. Δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε τίποτε, όποτε έλεγα μία χρονιά έλειωνε ο αριθμός σαν δάκρυ και έβλεπα τη θλίψη στο πρόσωπο ενός γορίλα που είχε χάσει την αγαπημένη του. Οι ελέφαντες κοιτάζουν με μακροθυμία τη σελήνη όταν γεμίζει, κάπως έτσι όλοι στέκονται με θαυμασμό στον αέναο κύκλο. Όταν έφυγαν από τη ζωή, τους περίμενε εκεί.

Μας έδειξε τους κανόνες της επιβεβλημένης συμπεριφοράς, τις πολυκατοικίες και το εγώ που έμοιαζε σαν τέρας από μια παλαιολιθική εποχή. Η αγάπη είναι η τέλεια στιγμή, είπε.

 

 

Αν δεν συγχωρήσεις δεν μπορείς να βιώσεις την αληθινή αγάπη. Τότε είδαμε τις πόλεις ανάποδα και ένα σωρό χιλιάδες λουλούδια έπεφταν σαν βροχή. Η καρδιά δεν πεθαίνει γιατί γνωρίζει την προέλευση. Πάνω του είχαν καθίσει όλοι οι παπαγάλοι του κόσμου και τον στόλιζαν με τα φτερά τους και εμείς γελούσαμε. Μας άρεσαν οι μέρες και οι νύχτες. Δεν υπήρχε πουθενά εξορία, ούτε μέσα ούτε και έξω, παρά μόνο μια αίσθηση ανάμεσα στο χαμόγελο και το δάκρυ.

 

 

Ήμασταν σε έναν ομόκεντρο. Ο εαυτός μας προσδιορίζεται μέσα από την δημιουργία, μας είπε, και αυτό … είναι το διάστημα».

 

stereo nova2

 

 

Η Inner Ear Records, για την ώρα, έχει αποκαλύψει μόνο το εξώφυλλο του δίσκου και το track list.

 

 1. 1. Τρίγωνο Φως
 2. 2. Ισορροπία
 3. 3. Τα Δέντρα
 4. 4. Γέφυρες
 5. 5. Βίντεο Κλαμπ
 6. 6. Νέα Μόδα
 7. 7. Ουρανός
 8. 8. Ασύμμετρη Διάταξη
 9. 9. Πισίνα
 10. 10. Θηβών
 11. 11. Ζενίτ-Ε
 12. 12. Διασταύρωση Ρέηβ
 13. 13. Δίαυλος 7
 14. 14. Ακτογραμμή
 15. 15. Νέα Μόδα (Pad Mix) (μόνο στο cd και στο digital download)
 1. Info

  Μουσική: Στέρεο Νόβα

  Ενορχήστρωση, Παραγωγή, Μίξη: ΣΝ

  Λέξεις Κ.Β

  σΝ Κ.Βήτα Μ.Δέλτα

  Το album ηχογραφήθηκε στο Seven studio & Chips 156 AM 2015-2018

  Mastering: Adam Ayan at Gateway Mastering Studios Inc. Portland Maine

  Artwork, photos: ΣΝ

  Design + Package Sleeve: Roleplay

 

 

Οι Στέρεο Νόβα θα κάνουν μια αποκλειστική εμφάνιση στο Summer Nostos Festival στις 18 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ας θυμηθούμε παρακάτω τον πρώτο τους δίσκο.