Ο Κηπουρός του Παύλου Παυλίδη ήρθε από το δίσκο "Αφού λοιπόν ξεχάστηκα" το 2004 και έπιασε δουλειά αμέσως. Οι αυλές που είχε να φροντίσει είχαν κάτι σερπαντίνες πεταμένες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι κήποι πολλά λουλούδια ψεύτικα. Μέχρι σήμερα φαίνεται να έχει κάνει καλά τη δουλειά του ως τριτο-τέταρτος ξάδελφος του Κηπουρού του Βαγγέλη Γερμανού, αν κάνουμε κάτι συνειρμούς αυθαίρετους. Αλλά είναι αυθαίρετοι, επειδή ακριβώς είναι συνειρμοί, που θα έλεγε κι ο ποιητής...

 

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, κρατάει τους κήπους μας καθαρούς και προσεγμένους, ακόμα και όταν έχει σκληρή δουλειά να κάνει μέσα σε χορταριασμένα όνειρα και φουντωμένες υποχωρήσεις. Κλαδεύει πεσιμισμούς και ανησυχίες τόσο στους ακροατές, αλλά και στους καλλιτέχνες. Οι δεύτεροι μάλιστα τον έχουν τιμήσει καλώντας τον και στο δικό τους σπίτι. Πηγαίνοντάς τον και σε άλλους κήπους για περιποίηση.

 

Έτσι, έχουμε αρκετές επανεκτελέσεις και διασκευές του κομματιού από καλλιτέχνες διαφορετικής αισθητικής αντίληψης με ανθισμένα αποτελέσματα. 

 

Διαλέξτε τα λουλούδια και βρείτε τον κηπουρό που σας ταιριάζει. 


Παύλος Παυλίδης

 

Μαρία Παπαγεωργίου

 

Nalyssa Green

 

Απόστολος Ρίζος

 

Ευρυδίκη

 

Αλεξάνδρα Κόνιακ

 

Μία ακόμα πολύ όμορφη εκτέλεση ήταν και αυτή της Ρίτας Αντωνοπούλου στις παραστάσεις της με τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο - φωνή) στη Σφίγγα (δεν υπάρχει δυστυχώς σχετικό βίντεο).

 

Την οπτική της στον Κηπουρό έχει δημοσιοποιήσει και η Βασιλική Καρακώστα (μας ζητήθηκε να μην συμπεριλάβουμε το σχετικό βίντεο)

 

Και τέλος, ξανά από τον ίδιο τον Παύλο Παυλίδη στην εκτέλεση του κομματιού στο ονειρικό θέατρο "Απόλλων" της Σύρου.