Ούτε το τραγούδι είναι άγνωστο, ούτε η ερμηνεύτριά του. Βέβαια, στη χώρα μας η Alison Krauss δεν χαίρει της αναγνώρησης, όπως άλλες ερμηνεύτριες και μουσικοί με ένα σουξέ (βλ. Kovacs, LP, κλπ). Παρόλα αυτά και χωρίς προφανώς να τη νοιάζει ιδιαίτερα αν εμείς την ξέρουμε, κατάφερε να ανεβάσει ένα παλιό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, στην πρώτη δεκάδα του Billboard 200. Κι αν τα νούμερα αυτά δεν σας λένε κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι σημαντικό!

 

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πρόσφατο LP που κυκλοφόρησε από την Capitol πριν λίγες μέρες με τον τίτλο "Windy City" και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Krauss μπαίνει σε αυτές τις περιβόητες λίστες του Billboard. Στην Αμερική την ξέρουν και την ξέρουν καλά! Το ίδιο ισχύει και για το τραγούδι, το οποίο το Νοέμβριο του 62 ήταν στο Νο.3 του Billboard 100 και μέσα στα 10 καλύτερα τόσο στην Βρετανία όσο και στην Αμερική.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε αρχικά στην Ελλάδα με τη φωνή της Τζένης Καρέζη και ακούστηκε στο 1960 στην ταινία "Το νησί των γενναίων" με τον τίτλο "Μην τον ρωτάς τον ουρανό". Το 1962 το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο η Brenda Lee με τον τίτλο "All alone am i" και αγγλικούς στίχους του Arthur Altman, σε δίσκο που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Decca.

Από τότε έχει γνωρίσει εκατοντάδες επανεκτελέσεις και έχει τραγουδηθεί σε διάφορες γλώσσες. Μία από αυτές είναι και η πιο πρόσφατη λοιπόν η οποία βρέθηκε στην θέση Νο.9 του Billboard 200.