Δημόσια κατακραυγή και πραγματικός σάλος έχει ξεσπάσει στους καλλιτεχνικούς κύκλους ύστερα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ευρημάτων μετά τον ειδικό διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΠΙ.Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκαλυπτική έκθεση δημοσιεύτηκε πριν κοινοποιηθεί στην ΑΕΠΙ, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία της και φυσικά το μέγεθος του σκανδάλου που είναι τεράστιο και σίγουρα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη για χιλιάδες δημιουργούς και δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

Το Musicpaper.gr επικοινώνησε με την ΑΕΠΙ η οποία διαμηνύει ότι το θέμα θα πάρει τη δικαστική οδό και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόθεση για να εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

 

 


διαβάστε επίσης: 

Σημεία και τέρατα από τον έλεγχο στην ΑΕΠΙ - απάτη εκατομμυρίων ευρώ | Το πόρισμα αναλυτικά 

Φαίνεται, ότι στην εταιρεία δεν ήταν έτοιμοι για μία τέτοια εξέλιξη. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με διάφορα στελέχη, που εμφανίζονται στο πόρισμα να παίρνουν αδικαιολόγητα υψηλούς μισθούς (την ώρα που στους δημιουργούς δεν αποδιδόταν τα οφειλόμενα χρήματα) αλλά είτε τα εταιρικά τηλέφωνά τους -ως δια μαγείας- είναι κλειστά, είτε λεν ότι δεν έχουν να σχολιάσουν κάτι επί του θέματος.

 

Εκτός από την εταιρεία είναι εκτεθειμένοι και αρκετοί δημιουργοί, οι οποίοι φαίνεται να έπαιρναν προκαταβολές ποσά τα οποία αργότερα δεν δεσμευόταν από τις κανονικές αποδόσεις των δικαιωμάτων τους.

 

Η ιστορία σαφώς θα έχει συνέχεια και το πιο πιθανό είναι να προκύψουν και άλλα σκανδαλώδη στοιχεία από τους ίδιους τους δημιουργούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

 

 amoives