Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών στο ελληνικό τραγούδι από το ‘90 και μετά που ΚΑΘΕ φορά που θα κάνει εμφανίσεις παρουσιάζει κάτι καινούριο. Τα τραγούδια του κάπως αλλιώς. Και αυτό το αλλιώς είναι ένα από τα στοιχεία της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής νεότητάς του.

 

Παίρνει κάθε φορά το ρίσκο του πειράγματος. Τις περισσότερες φορές του έχει βγει. Έτσι τόσο εμείς όσο και εκείνος αναπνέουμε φρέσκο αέρα. Με έναν τελείως προσωπικό τρόπο, καταφέρνει από τη μία να είναι μέσα στην εποχή του ένας καλός παρατηρητής (στοιχείο κάθε καλλιτέχνη που κρύβει μία ποιητική μέσα του) και από την άλλη να έχει την κατάλληλη απόσταση που χρειάζεται ώστε το υλικό του να παραμένει διαχρονικό.

 

Αυτό βέβαια, δεν θα μπορούσε να γίνει αν η βάση του δεν ήταν καλή. Και η βάση είναι πάντα το περιεχόμενο. Δηλαδή τα ίδια τα τραγούδια. Το σώμα της κούκλας που κάθε φορά αλλάζει φορέματα.

 

Ο Φοίβος είναι ένας καλός σχεδιαστής μόδας. Της δικής του μόδας που την κάνει επίδειξη από 5 Φεβρουαρίου και για 4 Κυριακές τα απογεύματα, μαζί με τους εξαιρετικούς ΓΙΑΝ ΒΑΝ.

 

Τι μας ενημερώνει ότι θα ακούσουμε;

Λαϊκοδημοτικές εκδοχές της αστικής τραγουδοποιίας του, πρωτότυπα τραγούδια των «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου, αριστουργήματα του λαϊκού και του δημοτικού των δεκαετίων του ’70 και του ’80 και απροσδόκητοι καλεσμένοι αρθρώνουν τη δική τους θεωρία για το «Athens by Night» ή καλύτερα για το «Athens by Noon».  Μια παράσταση τυλιγμένη σε λαδόκολλα, για ν’αλλάξει νόημα η Κυριακή. Κι από Δευτέρα δίαιτα.

 

Πληροφορίες:


ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ «Ο ΔΙΠΛΟΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΝ ΒΑΝ»
5, 12, 19 & 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 4 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
Ώρα έναρξης: 16.00
«HOTEL ΕΡΜΟΥ» Ερμού 152, Αθήνα
Tηλέφωνο κρατήσεων: 210 3463003
Tιμή εισόδου στο bar 15 με ποτό
Φιάλη ποτού 140 ευρώ / 4 άτομα | Φιάλη κρασί 70 ευρώ / 2 άτομα