Την προσεχή Κυριακή,  στη γνωστή  εφημερίδα και ως «Πρώτο Αίμα», θα δοθεί το cd «Παραγγελιά», η ζωντανή, δηλαδή, ηχογράφηση των χειμερινών παραστάσεων του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι συνεχίζουν την ομότιτλη συνεργασία και το εφετινό καλοκαίρι με εμπορική επιτυχία. 

 

«Και τι έγινε;» θα πει κάποιος, «ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι που προσφέρουν τη δουλειά τους ή αποδέχονται (ή αναγκάζονται να αποδεχτούν) την απόφαση ίσως κάποιου τρίτου για συνεργασία με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, του κιτρινισμού, της παραπληροφόρησης, των οικονομικών σκανδάλων του εκδότη της, του νωπού αίματος των εξωφύλλων του κ.τ.λ. ».
 
«Είναι η πρώτη εφημερίδα σε κυκλοφορία,  πρέπει να σεβόμαστε τις προτιμήσεις του κόσμου, κάτι δείχνουν…» θα επιχειρηματολογήσει ένας άλλος, ενώ ο τρίτος θα ισχυριστεί: «Δεν χρειάζεται να απολογηθούν οι δύο καλλιτέχνες, έχουν αποδείξει πολλάκις την πολιτικο- κοινωνική τους ταυτότητα». 
 
Ο τέταρτος θα περάσει στην αντεπίθεση: «Γιατί δεν μιλάς και για άλλους καλλιτέχνες  που κάνουν διάφορα;  Είσαι εμπαθής και μεροληπτικός…» και ο πέμπτος θα ειρωνευτεί: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». 
 
Ο έκτος θα αρμενίσει σε άλλα πέλαγα: «Εδώ ο κόσμος χάνεται, εσύ με την παρηκμασμένη υπόθεση των premium cd ασχολείσαι ακόμα;», ο δε έβδομος θα το πάει ακόμα πιο μακριά: «Δεν λες καλά που έστω και έτσι, θα μπει σε χιλιάδες σπίτια μια πιο ποιοτική μουσική από ό,τι προσφέρει εδώ και καιρό η εφημερίδα!». 
 
Ο όγδοος θα συμφωνήσει: «Η κίνηση αυτή είναι ανακόλουθη της καλλιτεχνικής και κοινωνικό-πολιτικής παρουσίας των δυο καλλιτεχνών»,  ωστόσο θα αγοράσει την εφημερίδα για το cd πετώντας την  υπόλοιπη ανέγγιχτη στο καλάθι των απορριμμάτων.
 
Ο ένατος  θα εξαπολύσει μύδρους εναντίον των καλλιτεχνών βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να σχολιάσει αρνητικά για ακόμα μια φορά το σημερινό «έντεχνο» τραγούδι. 
 
Και ο δέκατος; Αυτός δεν θα πάρει μυρωδιά, αφού δεν γνωρίζει ούτε ποιοι είναι ο Μαχαιρίτσας και ο Κότσιρας ούτε ότι υπάρχουν ακόμα εφημερίδες και cd.