Ένα εορταστικό τριήμερο ετοιμάζει η μουσική σκηνή "Σταυρός του Νότου" στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με δεκάδες καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή σε μία μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας μιας από τις πιο ιστορικές πλέον μουσικές σκηνές της χώρας. Στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα περάσουν από τη σκηνή της Τεχνόπολις ίσως και περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες που έχουν παίξει κατά καιρούς στις σκηνές του Σταυρού.

 

Τα ονόματα ΔΕΝ έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

Τα έσοδα από το χαμηλό όπως μαθαίνουμε εισιτήριο των συναυλιών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

 

Λίγα λόγια για τις σκηνές

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ KΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το 1995 ξεκίνησε να λειτουργεί «ο Σταυρός Του Νότου» στο στενάκι της Θαρύπου στο Νεο Κοσμο, κάθετο στη Φραντζή. Το όνομα του μαγαζιού προήλθε από το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Καββαδία και επιλέχθηκε σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του. Παράλληλα με το σταθερό σχήμα – ή απλά “η μπάντα του Σταυρού” – που είχε καθιερωθεί, από τη σκηνή πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και group από διάφορα μουσικά είδη. Ακούσαμε rock, «blues», soul, funky, Latin κλπ 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

Το «Club», η δεύτερη σκηνή του Σταυρού του Νότου, εγκαινιάστηκε το 1999, με τη δική του HOUSE BAND .

Mέσα στα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του, το «Club» φιλοξένησε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής ροκ αλλά και έντεχνης μουσικής σκηνής. Σχήματα τα οποία επαναλαμβάνουν από τότε πολύ συχνά τις εμφανίσεις τους. Εκεί τα τελευταία χρονιά αναδείχθηκε (και γεννήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις) η νέα μουσική σκηνή της Ελλάδας.

 
 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ PLUS

Η τρίτη σκηνή εγκαινιάστηκε δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας χιλιετίας, και ονομάστηκε αρχικά «απέναντι». Πήρε αυτό το όνομα γιατί βρίσκεται «απέναντι» από την Κεντρική Σκηνή και το Club, επί της οδού Φραντζή. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το “απέναντι” δεν ήταν ακριβώς όνομα, ήταν περισσότερο περιγραφή! Και έτσι – και ως “επιπλέον” μέλος της οικογένειας του σταυρού – το μαγαζί μετονομάστηκε σε Plus όπως και είναι γνωστός σήμερα. O καινούργιος χώρος, ήρθε αρχικά για να ικανοποιήσει τα πιο έντεχνα και λαϊκά ακούσματα μας, δημιουργώντας και εκεί ένα μόνιμο σχήμα που έπαιζε διασκευές ελληνικών αγαπημένων επιτυχιών.