Μία υπέροχη διασκευή πάνω σε ένα δημοτικό τραγούδι, σε συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά και ένα επερχόμενο live είναι τα φρέσκα νέα από τους “ΓΙΑΝ ΒΑΝ”, το project με επικεφαλής τον ντράμερ Γιάννη Αγγελόπουλο (ή Jan Van de Engel). Στην πραγματικότητα, όλα τα παραπάνω κινούνται στο πλαίσιο της κυκλοφορίας ενός EP αποκλειστικά με διασκευές, προερχόμενες όχι μόνο από τη φολκ, αλλά και την πιο σύγχρονη δημιουργία.

 

 

Θα μπορούσε κανείς να πει πως, το καινούργιο υλικό είναι η συνέχεια του άλμπουμ (ομότιτλου) “ΓΙΑΝ ΒΑΝ”, ωστόσο το σχήμα παρουσιάζεται ακόμη πιο ώριμο, με ακόμη πιο “γεμάτο” ήχο και με πραγματικά πολύ ωραίες ιδέες! Όπως για παράδειγμα, στο “Δεν είδα Ήλιο σήμερα”, ένα δημοτικό τραγούδι που έχει συνδεθεί με την “αιώνια” φωνή του Τάκη Καρναβά και επιλέχθηκε από τον Γιάννη Αγγελόπουλο ως πρόταση προς τον Φοίβο Δεληβοριά.

 

Το αποτέλεσμα δικαιώνει (πραγματικά) τόσο τον Jan Van de Engel και ειδικότερα το σχήμα “ΓΙΑΝ ΒΑΝ” (για την εξαιρετική μουσική προσέγγιση και ερμηνεία, όπου ξεχωρίζει το σόλο του Γιάννη Πουπούλη - κιθάρα), όσο και τον Δεληβοριά που ερμηνεύει πολύ κοντά στον χαρακτήρα που έχουμε συνηθίσει, αλλά και με μία (πολύ) ενδιαφέρουσα προσέγγιση προς το συγκεκριμένο δημοτικό τραγούδι.

 

 

Είναι πολύ πιθανό, δε, να δούμε τον Φοίβο Δεληβοριά σύντομα και σε κάποιο live του σχήματος (το έχει ήδη πράξει ως ακροατής), ωστόσο οι “ΓΙΑΝ ΒΑΝ” θα εμφανιστούν στο “Ίλιον Plus” (Πατησίων & Κοδριγκτώνος), την Πέμπτη 7 Απριλίου.

 

 

Οι “ΓΙΑΝ ΒΑΝ” είναι οι Αλέξης Ιωάννου (φωνή, κιθάρα), Γιώργος Σκηπητάρης (κλαρίνο), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Yoel Soto (μπάσο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνή), Jan Van de Engel (τζαζ), Τάσος Μπακασιέτας (ήχος).