Πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να αναρωτηθούν που είναι οι καλλιτέχνες τώρα για τους πρόσφυγες. Πόσο μάλλον αυτοί που είχαν βγει για πολιτικούς λόγους στο Σύνταγμα την περίοδο του δημοψηφίσματος. Δεν είναι προφανώς όλοι. Δεν είναι ούτε καν αυτοί που θα μπορούσαν να είναι. Είναι ίσως οι ίδιοι και οι ίδιοι... Είναι όμως εκεί. Και γενικά τα τελευταία χρόνια είναι εκεί. Είναι εδώ. Όπου τους χρειάστηκαν διάφορες κοινωνικές δομές και κοινωνικές ομάδες για να στηρίξουν το έργο τους έμπρακτα. Όχι μόνο με δηλώσεις. Ήταν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν στις Σκουριές, ήταν στο Σύνταγμα, ήταν στο Σπόρτινγκ. Ήταν όπου τους κάλεσαν με σαφή στόχο και οργανωμένα. 

 

Έτσι για μία ακόμη φορά θα γίνει μια μεγάλη συναυλία υποστήριξης των προσφύγων που όλο και αυξάνεται ο αριθμός τους στη χώρα μας. Αυτή τη φορά στο ΣΕΦ. Μέχρι στιγμής σε αυτή τη συναυλία έχει γίνει γνωστό ότι θα συμμετέχουν πολλοί και μεγάλοι καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων θα μάθετε σύντομα από το MusicPaper.

 

Σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς προανήγγειλε τη διοργάνωση της μεγάλης μουσικής συναυλίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για την ανακούφιση των προσφύγων. «Σε αυτή τη διπλή κρίση, κρίση λιτότητας-φτώχειας αλλά και προσφυγική, θα κάνουμε σύντομα μια πολύ μεγάλη συναυλία με όλα τα έσοδα υπέρ των προσφύγων στο ΣΕΦ»

τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:
«Ήδη οι ανιδιοτελείς προσφορές των καλλιτεχνών είναι πολλές. Είμαστε σε συζήτηση με την ΕΡΤ, ώστε να γίνει γεγονός, όχι μόνο πανεθνικής εμβέλειας , αλλά και ευρύτερης εμβέλειας, για την Ευρώπη και τον κόσμο, για να καταλάβει η Ευρώπη και ο κόσμος ότι παλεύουμε τραγουδώντας».

 

Ήδη, σε αρκετές πόλεις και σε τοπικό επίπεδο από Δήμους και άλλες οργανώσεις έχουν γίνει αρκετές συναυλίες για την υποστήριξη και την ενίσχυση των προσφύγων.