Μία συναυλιακή παραγωγή έχει πολλά περισσότερα έξοδα από αυτά που φαντάζεται κανείς (ΦΠΑ 13%, ΑΕΠΙ 7%, φόρος Φρειδερίκης 5% σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, ήχος, φώτα, διαφήμιση, ασφάλιση κλπ). Ένα από αυτά -και μάλιστα από τα μεγαλύτερα- είναι το ενοίκιο του συναυλιακού χώρου. Σίγουρα οι τιμές σε σχέση με παλιά έχουν πέσει. Πιθανότατα όμως, να υπάρχει το περιθώριο να μειωθούν κι άλλο αν αυτό σημαίνει και χαμηλότερ0 εισιτήριο. 

 

Πολλές φορές, οι ίδιοι οι χώροι προαγοράζουν τις συναυλίες, άρα αυτό σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης δεν πληρώνει άμεσα ενοίκιο ή γίνεται κάποια άλλη συμφωνία βάση της τιμής του εισιτηρίου, όπου και εκεί το ενοίκιο πληρώνεται "έμμεσα". Οι περισσότεροι χώροι κρατούν το 5 ή το 10 % επί των εισπράξεων και ζητάν ένα ελάχιστο ποσό εγγύησης του ύψους 300-400 ευρώ. 

 

Για να δούμε όμως πόσο κοστίζει ενδεικτικά το ενοίκιο για μία συναυλία στους παρακάτω μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Οι τιμές είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξουν αν κλειστούν πολλές συναυλίες ή αν μιλάμε για συναυλία που έχει ιδιαιτερότητες (φιλανθρωπικά κλπ). Σε κάποιες περιπτώσεις στο ενοίκιο συμπεριλαμβάνονται και παροχές παραγωγής όπως σκηνή, φύλαξη κλπ. Η δυσκολία στο να "βρεθούν" αυτές οι τιμές ήταν μεγάλη καθώς ελάχιστοι μιλούν ξεκάθαρα και οι υπεύθυνοι για τους χώρους σχεδόν έκλειναν το τηλέφωνο όταν άκουγαν ότι θέλαμε να μάθουμε τα ενοίκια των χώρων για ρεπορτάζ... 

 

Ηρώδειο - 29.000 €

μαζί με το ΦΠΑ και 1.500 ευρώ στους αρχαιολόγους 

 

Θέατρο Βράχων
10% επί των εισπράξεων στα εισιτήρια

 

Κήπος Μεγάρου Μουσικής 
50% επί του κέρδους των εισιτηρίων (συμμετέχει σε άλλα έξοδα όπως σκηνή, φώτα, διαφήμιση κλπ

 

Θέατρο Πέτρας

10% επί των εισπράξεων στα εισιτήρια

 

Τεχνόπολη - 12.000 €
(επίσης γίνονται συμφωνίες με 5.500 € ελάχιστο ποσό και μετά 1 ευρώ στο εισιτήριο μέχρι τα πρώτα 1000 εισιτήρια και μετά 2 ευρώ από τα 1000 και πάνω. συμμετέχει και σε άλλα έξοδα παραγωγής: σκηνή, προσωπικό, φύλαξη κλπ)

 

Βεάκειο

400 ευρώ ελάχιστο ενοίκιο και 8% επί των εισιτηρίων

 

Κατράκειο

1€ ανά εισιτήριο 

 

Κηποθέατρο Παπάγου 

400 ευρώ ελάχιστο ενοίκιο και 1 ευρώ επί των εισιτηρίων