Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τα μέσα του Απρίλη άρχισαν να "σκάνε" τα πρώτα ονόματα που θα κάνουν συναυλιακές περιοδείες. Κάποιοι μόνοι τους κάποιοι θα συνεργαστούν. Λίγοι πάντως είναι αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα και τα περισσότερα εισιτήρια κυμαίνονται από 10 έως 12 ευρώ στην προπώληση... (πάνε πια τα 20 και 25 ευρώ που είχαν πριν μερικά χρόνια). 

 

Όπως έχετε μάθει ήδη από το MusicPaper Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας θα περιοδεύσουν μαζί φέτος το καλοκαίρι έχοντας και οι δύο νέους δίσκους και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζί στη σκηνή. 

 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και φέτος, ακούραστος και ζεστός από τις χειμερινές του εμφανίσεις θα γυρίσει την Ελλάδα. Οι συναυλίες που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι:  Αθήνα: Τετάρτη 3/6 Θέατρο Βράχων | Πάτρα: Δευτέρα 8/6 Παλιά Σφαγεία  | Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 29/6 Θέατρο Δάσους. Στο τραγούδι θα είναι και πάλι η Ματούλα Ζαμάνη.

 

Μία από τις εκπλήξεις του καλοκαιριού θα είναι η συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου με την Αφροδίτη Μάνου. Μαζί τους θα είναι και ο Κώστας Θωμαΐδης. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αυτή η συνάντηση. Πάντως ο Θάνος Μικρούτσικος θα κάνει συναυλίες και φέτος το καλοκαίρι και εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης ...

 

Συναυλίες ανά την Ελλάδα θα κάνουν και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Χρήστο Θηβαίο, ύστερα και από την επιτυχία της μουσικοθεατρικής παράστασης "Το τραίνο των 9:05" (με αυτή την αφορμή ξαναβρέθηκαν στη σκηνή). 

 

Μία γυναικεία καλοκαιρινή σύμπραξη αναμένεται να είναι από τις πιο δημοφιλείς είναι αυτή της Ελένης Βιτάλη με την Γλυκερία σε ένα λαϊκό προφανώς πρόγραμμα. Τον χειμώνα συνεργάστηκαν οι δυο τους στο κοινό πρόγραμμα με τον Γιώργο Νταλάρα στην Ιερά Οδό με τον οποίο θα γίνουν και κάποιες από τις καλοκαιρινές τους συναυλίες. 

 

Επίσης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα και λογικά θα παίξει και κάποιο η κάποια από τα κομμάτια του νέου της δίσκου που είναι σε τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης κλείνει τα 20 χρόνια στη δισκογραφία και όπως έκανε όταν έκλεισε τα 10 χρόνια, το γιορτάζει με μία μεγάλη συναυλία. Ξεκινάει από το Θέατρο Βράχων και θα συνεχίσει ανά την Ελλάδα τις συναυλίες του. Η συναυλία στο Βράχων, στις 5 Ιουνίου θα έχει και πολλούς καλεσμένους... Ο Πασχαλίδης μάλλον βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. 

 

Κοινές συναυλίες θα κάνουν και ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τον Γιάννη Μηλιώκα. Μία συνάντηση που έγινε για πρώτη φορά πριν λίγο καιρό στο Παλλάς.

 

Ύστερα από τις εμφανίσεις τους τον χειμώνα για συναυλίες επίσης ετοιμάζονται οι: Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης Γιάννης Χαρούλης και Χαίνηδες. 

 

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνάντηση θα είναι αυτή του Γιώργου Ανδρέου με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ρίτα Αντωνοπούλου. Μαζί τους θα είναι και η Κορίνα Λεγάκη.

 

Φέτος περιοδεία θα κάνει και ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά τους φίλους του σε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια. Από τους Φατμέ μέχρι το τελευταίο του άλμπουμ με διασκευές σε λαϊκά και παραδοσαικά τραγούδια.

 

Ο Πάνος Κατσιμίχας συναντά τα Κίτρινα Ποδήλατα και παρουσίαζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των Αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου Κατσιμίχα αλλά και τις επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).

 
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ύστερα από μία μικρή παύση στις ζωντανές εμφανίσεις, αφού κυκλοφόρησε ο δίσκος με τον Σωκράτη Μάλαμα (Πρώτες Λέξεις) και ενώ ετοιμάζει τον επόμενο προσωπικό της δίσκο ξανά με Καραμουρατίδη-Ευαγγελάτο θα κάνει δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα. Όχι στην Τεχνόπολη, αλλά στο Θέατρο Βράχων αυτή τη φορά. Στις 15 και 16 Ιουνίου


Ύστερα από μία περιοδεία στη Γερμανία με 7 συναυλίες και ο Κωστής Μαραβέγιας θα δώσει τις δικές σου συναυλίες ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα γράφει τα νέα του τραγούδια και τη μουσική για τις Εκκλησιάζουσες που θα ανεβούν στο Εθνικό Θέατρο.

 

Η Μόνικα επιστρέφει το καλοκαίρι του 2015 για να πραγματοποιήσει περιοδεία σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκτός από το καινούργιο υλικό του Secret in the dark, θα παίξει ξανά τα κομμάτια που την έκαναν γνωστή. 

 

Περιοδεία ανά την Ελλάδα θα κάνει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ύστερα από την παράσταση Edith Piaf. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα με εύκολο το sold out.

 

Σε άλλο μήκος κύματος, θα δούμε συναυλίες και από ένα άλλο δίδυμο που είδαμε τον χειμώνα. Η Έλλη Πασπαλά θα περιοδεύσει παρέα με τον Vassiliko


Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Οδυσσέας Τσάκαλος φτιάχνουν ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, ενώ θα δούμε και στο σχήμα: Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Ηλίας Βαμβακούσης και όπως μας ενημερώνει η εταιρεία παραγωγής "Το σχήμα είναι ακουστικό και ευδοκιμεί τις καλοκαιρινές νύχτες (με ή χωρίς φεγγάρι). "

 

 

Επίσης, συναυλίες ακόμα θα κάνουν οι: Κώστας Μακεδόνας με την Ζωή Παπαδοπούλου, Γιώτα Νέγκα σε κάποιες με τον Θέμη Καραμουρατίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Σαββιδάκης, Τόνης Σφίνος, Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα.

 

Μόλις μαθαίνουμε κάτι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.