Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει συχνά. Η κριτική για τα ονόματα που θα παίξουν στο Rockwave είναι μεγάλη μιας και πολλά από αυτά δεν έχουν και πολύ σχέση με το ροκ. Ή τουλάχιστον με το ροκ το οποίο παρουσίαζε τόσα χρόνια το φεστιβάλ, που η αλήθεια είναι ότι έχει φέρει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής στο πέρασμα των χρόνων. 

Όταν ερωτήθηκε -στη συνέντευξη τύπου- ο ιδιοκτήτης της Didi music, που διοργανώνει το φεστιβάλ, Νίκος Λώρης, γιατί φέτος δεν θα έρθουν μεγάλα ονόματα, αυτό που απάντησε είναι ότι τα ποσά που ζητούσαν για να παίξουν ήταν τεράστια, άρα το εισιτήριο θα έπρεπε να είναι πολύ ακριβό και είπε στη συνέχεια ότι πιστεύει πως αν το εισιτήριο ήταν πιο ακριβό ο κόσμος δεν θα πήγαινε στο φεστιβάλ. 

 

Βέβαια, ο αντίλογος είναι ότι σε γύρω χώρες (βλ. Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ) που έχουν κατώτερο βιοτικό επίπεδο (λέμε τώρα...) πηγαίνουν μεγάλοι καλλιτέχνες, αλλά και στην Ελλάδα έρχονται εκτός Rockwave. Για παράδειγμα ο Dylan και ο Manu Chao, που ήρθαν από την ίδια εταιρεία, δεν θα μπορούσαν να παίξουν στο πλαίσιο του Rockwave αντί για την Μποφίλιου και τον Χαρούλη; (που δεν λέω μια χαρά καλλιτέχνες είναι, αλλά μακριά από αυτό που ήταν το rockwave όλα αυτά τα χρόνια. Οι Active Member ταιριάζουν περισσότερο ας πούμε...). Ή οι Kasabian και οι Editors που ήρθαν πρόσφατα σε μία εξαιρετική συναυλία στο Ejekt; 

 

Γενικά πάντως φέτος, απ' ότι φαίνεται το rockwave δεν έχει προθερμάνει ιδιαίτερα τους φίλους του... Τουλάχιστον πέρυσι μπορεί να μην είχε πολύ μεγάλα ροκ ονόματα αλλά είχε έρθει η Lana del rey. Μεγάλο όνομά της ροκ; Σίγουρα όχι, αλλά τουλάχιστον είναι ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής αυτή τη στιγμή και είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε. Σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τη Lana Del Rey με τη Νατάσσα Μποφίλιου, ούτε τον Eric Burdon με τον Γιάννη Χαρούλη που είναι με μεγαλύτερα γράμματα και πάνω από αυτόν στην αφίσα... 

 

Μήπως αν δεν λεγόταν πια Rock Wave αλλά σκέτο Wave ήταν καλύτερα;

 

Μεγάλες Κουβέντες:
Πριν λίγο καιρό στη συνέντευξη τύπου της "συμφιλίωσης" του Hip Hop με αφορμή τη δολοφονία του Φύσσα ο Μυτακίδης των Active Member "έκραζε τον Χαρούλη". Έτσι όπως τα έφερε η μοίρα θα παίξει ισότιμα στο ίδιο φεστιβάλ με εκείνον!

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ.