Πριν λίγο καιρό βγήκε στη δημοσιότητα ότι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Neil Young, για να προσεγγίσει το νέο της ρόλο στην ταινία που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει Ricky And The Flash, και όπου θα υποδύεται μία… ροκ σταρ! Σήμερα μόλις, μάθαμε ότι η Meryl Streep, θα υποδυθεί τη σπουδαία ντίβα της όπερας για λογαριασμό του HBO και του επερχόμενου Master Class, την τηλεοπτική μεταφορά του βραβευμένου με Tony θεατρικού έργου του Terrence McNally, που αναφέρεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της Μαρίας Κάλλας.

Την σκηνοθεσία για τη μικρή οθόνη θα αναλάβει ο Mike Nichols, ενώ τα γυρίσματα, που θα είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών, όπως οι περισσότερες τηλεταινίες και μίνι σειρές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο. Άλλωστε, το ΗΒΟ ανέλαβε πριν λίγο καιρό και την παραγωγή του Behind the Candelabra που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών του 2013, σε σκηνοθεσία Steven Soderbergh, με τον Matt Damon και τον Michael Douglas, ο οποίος κέρδισε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Liberace και τη Χρυσή Σφαίρα A’ Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία.

Έτσι, εκτός από κιθάρα που λέγεται ότι της μαθαίνει ο Neil Young, η, σε λίγες ημέρες 64 χρονών δημοφιλής ηθοποιός (μία ηλικία που δεν έφτασε ποτέ η Μαρία Κάλλας), θα κληθεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες ενός ακόμη πολύ απαιτητικού ρόλου. Τον ρόλο της Ντιβίνας ερμήνευσαν κατά το παρελθόν η Patti LuPone, η Dixie Carter, η Faye Dunaway και η Tyne Daily αλλά ο ανταγωνισμός και η σύγκριση κάθε φορά δεν γίνεται με μία περασμένη ερμηνεία αλλά με τον ίδιο το μύθο που άφησε πίσω της η ίδια, η μεγάλη ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας.