Ο Yann Tiersen μας εκπλήσσει ακόμα μία φορά με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Δεν είναι μόνο η είδηση για την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ Ιnfinity, αλλά και ένα υπέροχο live για το γαλλικό arte όπου επέλεξε να παρουσίασει για πρώτη φορά τα κομμάτια του. Η πρώτη μας επαφή με τη νέα του δουλειά λοιπόν έρχεται από μία ξεχωριστή συναυλία, σε ένα ονειρικό μέρος πλάι στη θάλασσα με ελάχιστους θεατές.

Στο ήδη σημαντικό δισκογραφικό του υλικό έρχεται να προστεθεί και το Infinity, ένας δίσκος γεμάτος από το χαρακτηριστικό στυλ του Tiersen με λίγο περισσότερο electro επιρροές. Πρόκειται για ένα πλήρες ποιητικό, ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα με ένα κοινό μουσικό ύφος.

 

Όπως και στις περισσότερες δημιουργίες του Tiersen, έτσι και τώρα η μουσική χαϊδεύει απαλά τα αυτιά μας με έναν τρόπο μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα δυναμικό. Το υπέροχο κινηματογραφικό τοπίο δείχνει πως ο κυρίος Yann Tiersen ακόμα κι αν δε γράφει για κάποια ταινία, ξέρει να δημιουργεί μόνος του τις εικόνες φτιάχνοντας μια μοναδική συναισθηματική ιστορία.

 

Μετά από μία ακρόαση 56 και κάτι λεπτών, με την καθοριστική επιρροή του αέρα, της θάλασσας και των εξαιρετικών φωνητικών, έχουμε αισίως ταξιδέψει μέχρι το άπειρό (Infinity)...

 

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε cd και βινύλιο, ενώ όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Itunes (smarturl.it/yanninfinityiTunes) και από τις διευθύνσεις smarturl.it/yanninfinityCD και smarturl.it/yanninfinityLP.

 

 

Παρακάτω ένα από τα πρώτα βίντεο για τραγούδι του δίσκου: