Η διαδρομή της Μελίνας Ασλανίδου από την τηλεόραση ως την τηλεόραση κρατάει περίπου 15 χρόνια. Για να δούμε όμως σύντομα ποια είναι αυτή η διαδρομή, αφού αφαιρέσουμε περίπου μια πενταετία στην αρχή μέχρι να δημιουργηθούν οι Απέναντι και μέχρι να κατέβει στην Αθήνα από τη συμπρωτεύουσα, όπου από εκεί και ύστερα έχει μία διαρκώς ανοδική πορεία.

2001 - Δημιουργούνται οι "Απέναντι" και κυκλοφορούν το cd single "Το παρελθόν θυμήθηκα" με το τραγούδι "Τι σου 'κανα και πίνεις" του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία αφού ακούγεται στο reality show Big Brother. Εκεί ξεκινούν εντατικά οι ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

2002 - Αποχωρεί από το γκρουπ Απέναντι και κατηφορίζει στην Αθήνα. Τον ίδιο χειμώνα ο Γιώργος Νταλάρας της προτείνει συνεργασία και εμφανίζονται μαζί στο "Ζυγό" και σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Μαζί του θα συνεχίζει στο Ζυγό και την επόμενη χρονιά

 

2003. Κυκλοφορεί "Το Πέρασμα", ο πρώτος της πολυσυλλεκτικός προσωπικός δίσκος.

 

2003 - 2004. Πραγματοποιεί τις πρώτες της προσωπικές εμφανίσεις 

 

2004 - 2005 συνεργάζεται με τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μανώλη Φάμελλο και τη Ραλλία Χρηστίδου, στο FIX της Θεσσαλονίκης και στον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ στην Αθήνα. Μαζί τους, το καλοκαίρι του 2005 δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το cd single "3 ευχές", τρία τραγούδια του Αντώνη Βαρδή με στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου. ("Συνθήματα", "Αόρατη Πληγή" και "Το Λάθος"). Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονίας κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο "Παιχνίδι είναι" σε μουσικές Αντώνη Βαρδή και Στέφανου Κορκολή. Τον χειμώνα του '05 συνεργάζεται με τον Ορφέα Περίδη σε μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για συναυλίες σε μουσικές σκηνές.


2006 - Μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Γλυκερία και τον Στέλιο Διονυσίου για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα παρουσιάζει ένα δικό της πρόγραμμα στο Μετρό με λαϊκά τραγούδια. 

 

2007 - Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μιχάλη Τζουγανάκη πραγματοποιούν περιοδεία σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί το cd single «Ψηλά τακούνια» με τρία τραγούδια σε στίχους Sunny Μπαλτζή και μουσική Sunny Μπαλτζή και Ποίμη Πέτρου. Το καλοκαίρι μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ το χειμώνα του 2007 συνεργάζεται με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον Γιώργο Καραδήμο σε μία μουσική παράσταση με τίτλο «ένα μύθο θα σας πω».

 

2008 - Στην αρχή της χρονιάς παρέα με τη Ραλλία Χριστίδου στον Σταυρό του Νότου Απέναντι σε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Are u σικ enough», ενώ η συνεργασία τους συνεχίζεται και το καλοκαίρι με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Κυκλοφορεί ένα best of album «Στο Δρόμο». Οι καλύτερες στιγμές της από το εντυπωσιακό της ξεκίνημα με τους Απέναντι (Τι σου `κανα και πίνεις, Το παρελθόν θυμήθηκα κ.α.) καθώς και από τα solo album της (Πάει καιρός, Το τσιγάρο βαρύ, Ψηλά τακούνια, Αόρατη πληγή κ.α.). Περιέχει επίσης 3 νέα, ακυκλοφόρητα, τραγούδια: το «Πόσο πόσο» σε μουσική του Zeliko Joksimovic και στίχους του Νίκου Μωραΐτη, καθώς και δυο εξαιρετικές εκτελέσεις στο «Ενα χειμωνιάτικο πρωί» της Ελένης Βιτάλη και την «Πριγκηπέσα» του Σωκράτη Μάλαμα.
Την 1 Μαίου πραγματοποιεί στο Town Hall Theatre του Manhattan στη Νέα Υόρκη μια ιδιαίτερη δική της παράσταση, σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. 

 

2009 - Το καλοκαίρι συνεργάζεται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το Δεκέμβριο μαζί με την Γλυκερία, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Κ.Καραφώτη πραγματοποιούν μια σειρά παραστάσεων στο Πλατό στην Αθήνα.

 

2010 - 2011 Το καλοκαίρι η Μελίνα βρίσκεται σε καλοκαιρινή περιοδεία με την Γλυκερία και τον Γιώργο Λιανό. Παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη στο πλευρό του Γιώργο Νταλάρα. Τέλος εμφανίζεται σε δύο συναυλίες με τον Χ. Νικολόπουλο, τον Μ. Λιδάκη και τον Π. Τερζή. Τον Χειμώνα 2010 - 2011 ξεκινά unplugged εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε μουσικές σκηνές και clubs όπως το Passport (Πειραιάς), Μύλος Club (Θεσσαλονίκη).

 

2012 - 2013 Η Μελίνα Ασλανίδου εμφανίζεται στο Tas Stage με τον Δημήτρη Μπάση και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη. Αργότερα θα εμφανιστεί στον ίδιο χώρο μόνης της με τη συμμετοχή της Έλενας Δεληχρήστου. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν ττον χειμώνα του 2013. Το 2012 κυκλοφορεί και ο προσωπικός της δίσκος "Δεν έχω διεύθυνση" με μεγάλη επιτυχία.

 

2014 - Η αναγνωρισιμότητά της σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ μιας και είναι το ένα από τα 4 μέλη της κριτικής επιτροπής στο τηλεοπτικό μουσικό show The Voice και παράλληλα κυκλοφορεί τον τελευταίο πρωσοπικό της δίσκο με τίτλο το όνομά της.

 

Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος για μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες τις νεότερης γενιάς που ξεκινάει από την τηλεόραση και σταματάει σε αυτήν. Αλλά αυτό που φαίνεται και παραπάνω, στο ενδιάμεσο έχει γίνει πολύ δουλειά...