Είναι Βάσκος, αλλά όλοι νομίζουν ότι είναι Ιταλός. Είναι Βάσκος, αλλά έρχεται στην Ελλάδα σταθερά τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Έχει ταυτιστεί με το Ιταλικό τραγούδι και το καλλιτεχνικό του όνομα προέρχεται από τον θρυλικό Renato Carosone τον οποίο δεν κρύβει σε συνεντεύξεις του, αλλά και στη μουσική του ότι αγαπάει ιδιαίτερα.

Ο Tonino Carotone έκανε το πρώτο ταξίδι του στην Ιταλία σχετικά μεγάλος... Μόλις το 1995 και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία! Η μουσική του και το old-school ντύσιμό του θυμίζει νεαρό με βέσπα στους δρόμους της Νάπολι πίσω στα fifties, αλλά ο ίδιος ξεκίνησε από punk συγκροτήματα με την πρώτη του μεγάλη επιτυχία να γίνεται κιόλας από το πρώτο άλμπουμ το 2000 με το κομμάτι Me cago en el amor”, από το ντεμπούτο του άλμπουμ, “Mondo Difficile”.

 

Η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα για live ήταν εκεί κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες... Έκτοτε ο Tonino Carotone επισκέπτεται τη χώρα μας και ειδικότερα την Αθήνα πολύ συχνά σε διάφορους χώρους και ποικίλες εμφανίσεις! 

 

Δύο ξεχωριστές εμφανίσεις μας ετοιμάζει σε ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό live show, όπου θα τον συνοδεύουν η Piluka Aranguren στα φωνητικά και ο Ander Percaz del Barrio στην κιθάρα. Το τρίο θα παίξει όλα τα αγαπημένα τραγούδια του Tonino από το ντεμπούτο του άλμπουμ, Mondo Difficile και μετά, αλλά και διασκευές των τραγουδιών που τόσο αγαπά να ερμηνεύει ο ίδιος.

 

Πληροφορίες:
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 & ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ωρα έναρξης: 21.00 - Είσοδος 5 ευρώ.

Ο ΜΠΟΥΦΟΣ
café – salami bar Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
τηλ.: 210 3211117