Η Ακτή Πειραιώς ανοίγει τη φετινή σεζόν με ένα ακόμα "χιουμοριστικό" πρόγραμμα. Βασικοί συντελεστές της μουσικοθετρικής παράστασης "ΓΚΑΚΑΝΤίΝ" είναι οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο τίτλος του προγράμματος είναι εμπνευσμένος από μία παλιά αγγλική ταινία της δεκαετίας του '30 και πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θέατρο τραγουδιών με σκηνές καραόκε, εικόνες μπουάτ, γερές δόσεις μπουρλέσκ, πολιτικού καμπαρέ και παρωδίας.

Στο φετινό πρόγραμμα έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Διονύση Σαββάπουλου που δείχνει την επιλογή του να αφήσει για λίγο το προφίλ του συνθέτη - δημιουργού με τις συναυλίες στο Ηρώδειο και να προβάλλει την πιο χιουμοριστική πλευρά του.

Οι άλλοι άλλοι τρεις έχουν συναντηθεί ξανά στον ίδιο χώρο με πρόγραμμα παρόμοιας φύσης. Η αρχή έγινε το 2007 με την παράσταση "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" (με Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Σ. Μπουλά, Δ. Σταρόβα), συνεχίστηκε το 2008 - 2009 με το "Γίναμε Θέαμα" (με Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίο, Σ. Μπουλά, Σ. Καλυβάτση), το 2009-2010 με την "Πενταήμερη" (με Β. Παπακωσταντίνου, Σ. Μπουλά, Ρ. Χρηστίδου), το 2010-2011 με το "Διαόλου κάλτσες" (με Λ. Μαχαιρίτσα, Μπ.Στόκα, Σ. Μπουλά, Αλκ. Κωνσταντόπουλο) και τη χρονιά 2011 - 2012 με το "Ταμείο αλλεργίας" (με Λ. Μαχαιρίτσα, Σ. Μπουλά, Μ.Πασχαλίδη, Γ. Κούτρα και Δ.Σταρόβα) που δίνει τη σκυτάλη στο φετινό "ΓΚΑΚΑΝΤίΝ".


Μαζί τους θα βρίσκεται ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η ηθοποιός Βερόνικα Δαβάκη μαζί με άλλους δώδεκα μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς (Γιώτης Κιουρτσόγλου, David Lynch, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Νίκος ΚαλαντζάκοςΣτάθης Άννινος, Άκης Αμπράζης, Γιάννης Πουρνάρας, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Steve Tesser).


* Οι καλλιτέχνες Γιάννης Μίνως και Πάρις Θωμόπουλος θα πραγματοποιούν αστραπιαίες εμφανίσεις, στην σκηνή της Ακτής Πειραιώς, σαν έκτακτοι επισκέπτες. Τα ονόματά τους δεν θα ανακοινώνονται από πριν.

 

Συντελεστές:
Κείμενα: Δ. Σαββόπουλος, Ε. Λασκαρίδης, Κ. Μπλιάτκας, Γ. Σκαμπαρδώνης και Γ. Ζουγανέλης.
Σκηνικά: Μάριος Σπηλιόπουλος. Βοηθός: Θόδωρος Βογιατζίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος. Βοηθός: Γρηγόρης Αναγνώστου
Ήχος: Γιάννης Τούντας και Γιώργος Καραγιαννίδης. Βοηθός: Γιάννης Πρωτόπαππας
Ενορχηστρώσεις: Νίκος Καλαντζάκος, Στάθης Άννινος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, David Lynch

 

Πληροφορίες:
Ακτή Πειραιώς (Πειραιώς 178 και Λαμίας)
Από 13 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Ώρα έναρξης: 22.30
Τηλ.: 210 3418020
Κρατήσεις: aktipireos.pgtb.me/KmrLJL