Βράδυ Σαββάτου. Ο μήνας είχε 16. Παραμονή της ημέρας που θυμόμαστε το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του. Δύο από τα δυνατά προγράμματα της φετινής σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες. Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Passport και ο Σωκράτης Μάλαμας στην Άνοδο. Και στα δύο μαγαζιά λαϊκό προσκύνημα. Κόσμος πολύς και διαφορετικός. Κάθε ηλικίας. Οι καλλιτέχνες από δυο διαφορετικές γενιές, με διαφορετικές καταβολές. Τα δύο προγράμματα διαφορετικής λογικής και αισθητικής.

 

Αυτή είναι η κορνίζα. Το πλαίσιο για να έχουμε μια εικόνα. Στο πρόγραμμα της Νατάσσας Μποφίλιου από την αρχή βρίσκονται εκεί ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου. Μεγάλη στιγμή για τους ίδιους, αλλά κυρίως για την ερμηνεύτρια που είδε τους τρεις αγαπημένους της -όπως είπε- να βρίσκονται στο κοινό της. Τους ανέβασε στη σκηνή να πουν από ένα δυο τραγούδια ο καθένας. Πρώτος ανέβηκε ο Νταλάρας είπε δύο τραγούδια, αποδέχθηκε την εμβέλεια και την επιτυχία της Μποφίλιου και κατέβηκε. Ύστερα ανέβηκε η Τάνια Τσανακλίδου αφού όλο το μαγαζί συντονισμένο φώναζε το όνομά της. Αφού ανέβηκε στη σκηνή με τη σειρά της κάλεσε την Αλεξίου που καθόταν δίπλα της να πουν μαζί το Παπάκι (Νικόλας Άσιμος). Μεγάλη στιγμή. Όχι μόνο το τραγούδι αυτό κάθε αυτό. Η βραδιά γενικότερα (θα τα πούμε πιο αναλυτικά στη στήλη "Είδαμε"). Ο κόσμος έφυγε συγκινημένος με την αίσθηση (για όσους καταλάβαιναν τι έβλεπαν) ότι συνέβη κάτι σημαντικό εκεί μέσα. 

 

Το Παπάκι όμως δεν πήγε για ύπνο μετά το Passport. Ύστερα από τη συγκίνηση στη βραδιά της Μποφίλιου, η Αλεξίου με την Τσανακλίδου έφυγαν από τον Πειραιά και ανέβηκαν την Πειραιώς πηγαίνοντας στην Άνοδο όπου εμφανίζεται ο Σωκράτης Μάλαμας και προφανώς τραβάει το πρόγραμμά του πιο αργά. Ο Μάλαμας με τη σειρά του τις κάλεσε στη σκηνή να πουν ένα τραγούδι (που τελικά δεν ήταν μόνο ένα). Και έτσι το Παπάκι μέσα σε ένα βράδυ είχε δύο εκτελέσεις με το δίδυμο Αλεξίου - Τσανακλίδου. Σε διαφορετικούς χώρους με διαφορετικούς οικοδεσπότες και με διαφορά μερικών λεπτών. 

Ποια θα ήταν η γνώμη του Νικόλα Άσιμου άραγε αν έβλεπε το Παπάκι του να κερδίζει το Σαββατόβραδο; 

 

Διαλέξτε το Παπάκι που σας ταιριάζει περισσότερο και ακούστε το (δείτε το) παρακάτω. Η σειρά που εμφανίζονται είναι η σειρά που παίχτηκαν.